Для кого вони малюють рейтинги: для Буряка і Бриля, чи і для нас теж?

818
0

Оприлюднено свіженькі результати опитувань. Раніше СОЦІС, КМІС і Центр Разумкова працювали разом, а тепер окремо. Мабуть, аби тричі протягом п’яти днів притопити одного із провідних кандидатів. Адже подібна методика в 2010-му торпедувала Ющенка, цьогоріч вже майже добила кількох кандидатів, і ось вони взялися ще за одного.

А дані опитування ви вже знаєте: хто там прогнозовано на першом місці, хто несподівано — на другому, і хто так же несподівано на третьому. Скажемо більше: в тих рейтингах вже 2,9% намальовано Ігорю Смєшку і 2,7- Юрію Тимошенку. Вілкулу ж подарували всього 3,1%, Садовому — 2,4%, а Кошулинському і Таруті взагалі 0,8% і 0,5% відповідно.

“Хіхікнемо” стосовно мало кому відомого Юрія Тимошенка і скажемо тільки те, що казали не раз: Україна загине, коли не будуть знищені як клас тітушки і коли не сядуть за відверті маніпуляції соціологи. Бо сьогодні рейтинг — це “дух бесплотный”! А ось паніка в ніч на 1 січня, коли все угрупування стеце-кремлеботів було підняте по тривозі і кинуте поливати брудом Зеленського — ото і є ознака його високого рейтингу.

Втім, усі потуги Мінстеця і Ко лише додали “этому клоуну” балів. Через те пішла “кривава битва” за витіснення з насидженого другого місця недавнього лідера. А значить згадані соціологи “с большой дороги” взялися за справу, водночас витягуючи за вуха рейтинг Юрія Бойка. Ну, як того вимагає і Путін, і Медведчук.

І ще про рейтинг. На те, що у Гриценка він теж дуже високий, вказує зокрема порушена проти нього справа “за державну зраду”. Хоч намалювали йому там всього нічого…

А ось на реальний рейтинг Петра Олексійовича вказують всього дві події. 20 лютого отримав відзнаку Президента — Хрест Івана Мазепи, Олег Мєдвєдєв. Тобто спічрайтер Петра Олексійовича, “батько”, разом з Віктором Уколовим, всіх сьогоднішніх стеце-кремлеботів. Схоже, що з ним потроху розплачуються орденами, бо нагороди і малі діти завжди дають підстави для пом’якшення вироку…

Минулої ж ночі, з подачі головного військового прокурора Матіоса, Печерський суд міста Києва арештував на місяць генерал-полковника Володимира Заману. Як ви розумієте, теж за державну зраду. Втім, саме начальник Генштабу Замана відмовився вводити до Києва війська під час Майдану, після чого Янукович звільнив його з посади.

Наведемо кілька цитат та заголовків: “Его обвиняют в госизмене — якобы он расформировал ряд подразделений ПВО и авиации… Почему-то об этом украинскому следствию стало известно только сейчас. Хотя до нынешних пор Замана числился «попутчиком» нынешнего курса: он недвусмысленно поддержал Евромайдан.

Правда, чем дольше руководила избранная пять лет назад власть, тем сильнее критиковал ее генерал-полковник. Он прямо обвинял секретаря СНБО Александра Турчинова в сдаче Крыма — и говорил, что украинские власти намеренно отдали полуостров России, чтобы подыграть Вашингтону и настроить Европу против РФ.

Порошенко же Замана считал организатором захвата украинских катеров у берегов Крыма в ноябре 2018 года. По мнению бывшего начгенштаба, таким образом президент пытался отменить или отсрочить мартовские выборы” (“Страна.ua”, 25.02.2019 р.).

Навіщо “пов’язали” авторитетного в армії генерала, історія, звичайно, мовчить. Ми ж можемо лише передбачити, що теперішня влада таким чином готує свій НЕМИНУЧИЙ відступ. Аби вже у нового президента не з’явилася спокуса повернути того ж Заману на посаду. Бо що станеться після цього — у заголовку “Гордона”: “Жданов: Если Замана начнет рассказывать, кто и сколько растащил из армии имущества, то некоторым ребятам из Минобороны и выше будет мало места» (25.02.2019 р.).

Жданов — це відомий військовий експерт. А стосовно «мало не покажется”, і особливо тим, хто ВИЩЕ над Міноборони, то в понеділок вибухнула ще одна інформаційна “бомба”. Студія «Бігус-інфо» розмістила на Youtube нове розслідування, про яке ми обмежимося лише коротким переказом зі «Страна.ua»:

«Так, по данным журналистов, сын заместителя секретаря СНБО Олега Гладковского Игорь был непосредственным участником миллионных схем по хищению в «оборонке». По информации журналистов, Гладковский-младший, которому на тот момент было 22 года, вместе с партнерами организовал в 2015 году поставки контрабандных российских деталей для военной техники.
При этом, государственные оборонные предприятия переплачивали за товар в 2-4 раза, покупая его у фирм-прокладок. Руководство концерна «Укроборонпром» знало о мошеннических сделках и давало на них согласие».
Зауважимо, що Гладковський — не лише президент порошенківського “Богдану” (до 2015 р.), а й друг Петра Олексійовича.

У свою чергу на “Цензор.нет”, і теж у понеділок, з’явився відкритий лист ДО МАЙБУТНЬОГО президента України британського військового експерта Глена Гранта. Лише одна цитата:

“Советская атмосфера страха в военной системе по-прежнему остается такой же сильной и разрушительной, как и прежде, убивая моральный дух… Бригады страдают от высокомерия старших офицеров, неадекватного принятия решений, непонятных проверок, удушающей бумажной бюрократии, нехватки надлежащего оборудования и острой нехватки тактической и оперативной подготовки и обучения. Такие попытки уничтожить армию изнутри попросту деморализуют солдат…» (25.02.2019 р.). Ото й все вам про «Армію» з білбордів.
Також тихо померла і «Віра», бо “томос” не виправдав передвиборчих сподівань Петра Олексійовича. А добило ситуацію голосування у фіналі відбору на Євробачення. Бо нарешті всі зрозуміли, що п’ятирічна політика телевізійного зомбування населення майже знищила українську Україну.

І вже останнє. Коли ви думаєте, що соціологи малюють рейтинги для нас з вами, то ви помиляєтеся. Тільки для мерів, губернаторів, прокурорів і глав управлінь СБУ! Мовляв, «не боись, прорвемся!» Адже для того, аби змусити, наприклад, мера Буряка і голову ОДА Бриля лягати на амбразуру за Петра Олексійовича, потрібні хоч якісь гарантії. І їх їм дарують різні соціси і кміси. Що Порошенко поки другий, а в березні ще грошенят підкинемо та такі дільничні комісії сформуємо, що перемога точно буде за нами. А вона, перемога, як знаєте, все спише!

А чи спише?

Леонід Романовичов