Баскетболісти «Запоріжжя» переграли потужного лідера Суперліги на його паркеті

654
0

Запоріжці стримали потужний на периметрі «Хімік». У першій половині южненці не реалізували жодного триочкового. У гостей за стартову чверть дальнім кидком відзначився лише Юрій Кондраков, а от у другій 10-хвилинці долучилися й інші снайпери «Запоріжжя» (Трент та Хілл), реалізувавши 5/12 у показнику «трьохи». Гості змушували суперника робити багато втрат, чим як завжди користувався Малік Трент.

Не відставали від нього у показнику результативності той же Кондраков та Володимир Шевченко. Злагоджені дії у захисті та нульовий відсоток «Хіміка» на периметрі забезпечили «Запоріжжю» перевагу за підсумком половини гри – 40:31.

У третій чверті команда Валерія Плеханова домоглася максимальної різниці «+15», але Віталій Степановський швидко підібрав потрібні слова для своїх підопічних. «Хімік» стараннями американських легіонерів і Сергія Павлова нівелював відставання до кінця чверті – 58:59.

Запоріжці відповіли своїм спуртом, який і став у підсумку вирішальним. На старті заключного відрізку Майкл Холтон та Володимир Шевченко організували ривок 11:2, майстерно утримуючи перевагу до останніх хвилин. Однак, як і в низці попередніх поєдинків чемпіонату, «Запоріжжя» не кращим чином провело вирішальні миттєвості гри, чергуючи прикрі втрати з промахами з лінії штрафних кидків, що ледь не дозволило южненцям зробити камбек.

Після влучання Іллі Сидорова за 28 секунд до фінальної сирени відставання господарів становило всього три очки, а Малік Трент не зміг відтіснити «Хімік» на два володіння, змарнувавши обидві свої спроби з лінії після тактичного фолу з боку Крістіана Джонса. Перемогу для підопічних Валерія Плеханова врятували Антон Буц, який забрав ключове підбирання у нападі, і Кіндалл Хілл, пробивши свої штрафні краще, ніж Малік Трент.

Упродовж усього поєдинку запоріжці самовіддано зіграли у захисті та стабільно у нападі. Цього разу наші хлопці не провалилися в боротьбі за відскокі м’яча і навіть зібрали їх більше ніж одна з самих потужних передніх ліній Суперліги — 50/46. Свій поки що кращий матч провів новачок команди Володимир Шевченко (17 очок + 8 підбирань).

Також варто відзначити дебютний у сезоні дабл-дабл Маліка Трента (18 очок + 12 підбирань). Вперше у цьому сезоні одразу п’ятеро гравців «Запоріжжя» набрали 10 і більше очок. Саме командна згуртованість та злагодженість у діях, де кожен гравець самовіддано працював на командний результат і зробив свій внесок у перемогу стали запорукою яскравої перемоги – 79:74.

БК «Хімік» – БК «Запоріжжя» — 74:79   (16:17, 15:23 27:19, 16:20)

БК Запоріжжя: Холтон (10), Кондраков (11 + 4 перехоплення), Мироненко, Хілл (17 + 9 підбирань), Пресслі (2) – старт; Трент (18 + 12 підбирань + 4 передачі), Шевченко (17 + 8 підбирань), Буц (4), Теряник, Овдєєнко.