“Містер Хаос” і сліпота як злочин перед Україною

643
0

9 лютого на «Гордон.ua» з’явилося інтерв’ю: «Венедиктов: Кого поддерживает Москва? Наш кандидат на выборах в Украине – мистер Хаос».

Ну а далі кілька рядків тексту: «Чем сложнее будет ситуация в Украине после выборов президента, тем это выгодней для России, считает главред радиостанции «Эхо Москвы» Алексей Венедиктов».

Тут важливо ось що відзначити. Є таке розслідування вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова 27 лютого 2015 року (“Борис Немцов — сакральная жертва», 7.07.2016 р.).
“В «почетном» расстрельном списке числились: Алексей Навальный, Илья Пономарев, Борис Немцов, Михаил Ходорковский и Алексей Венедиктов».

Це ми про те, у кого Дм. Гордон брав інтерв’ю, а то ще скажуть, що ми дорожимо якоюсь “москальською” думкою. І ще, завдяки добре організованому хаосу Путін вже відняв у нас Крим і частину Донбасу…

А хто тоді організував “хаос”? Та адміністрація президента Януковича і ФСБ Росії.

Далі — 21 січня 2014 року, з нізвідки з’явився “Правий сектор”, і відразу вступив у бойові дії з “Беркутом”. Втім, “Правий сектор” давно розстав у тумані, а ось такий собі С14 коптить і далі. А що це за контора?

“Вікіпедія”: “16 лютого 2014 року члени організації С14, очолювані Євгеном Карасем, біля КМДА здійснили напад на асистентів швейцарської журналістки та художниці Марі Басташевскі… 18 лютого 2014 року сотня самооборони Січі (С14), на прохання медиків, захопила Центральний будинок офіцерів… Під час подій 18-21 лютого 2014 року, коли розпочалася стрільба з вогнепальної зброї, С14 відійшли з Майдану й переховувалися в посольстві Канади”.

Таким чином, виходячи із завдань кураторів, тітушки Карася, котрі грали за “націоналістів”, у першому випадку “изобразили” “агресивну пику революційного натовпу” для європейського споживання. У другому ж вони вже “герої”, які 18 лютого спровокували кілька захоплень та бійок, втім, ще до початку стрілянини відійшли до канадського посольства.

І ось новий подвиг С14! “Вчера, 9 февраля, Юлия Тимошенко проводила митинг на Контрактовой площади. Туда же приехали активисты, среди которых основную часть составили националисты С14. Они утверждают, что держали плакаты «Кто заказал Катю Гандзюк?». Впрочем, полиция это опровергает и говорит, что плакаты были у других людей…
По утверждению националистов, они вели себя мирно. «На Контрактовой менты задержали и увезли в РУВД десяток активистов С14. Причин законных — никаких», — написал в Facebook глава ультраправой группировки Евгений Карась» («Страна.ua», 10.02.2019 р.).
Ну, ви зрозуміли: С14 — це тепер «ультраправе угрупування»!
«После задержания радикалов их отправили в ближайший Подольский райотдел полиции. Но на выручку к ним приехали несколько десятков националистов С14. Полиция утверждает, что они пытались сломать двери в отделение и брызгали в копов газом. Однако правоохранители атаку отбили и задержали 24 человека» (Там же).
При цьому аваківська поліція висловила своє звичне ставлення до українців як таких. «Майдановская тварь, вас стрелять надо», — так, по словам Карася, говорили спецназовцы» (Там же).
На відео ж добре чути: «Бандера, ложись!». Таким чином бойовий загін російської колоніальної адміністрації в Україні дав про себе знати і мовою спілкування, і діями.
Втім, ми не про те. Цього разу, на відміну від 3 березня 2018 року, коли ті ж “беркутівці” поставили на коліна “атошників” біля стін Верховної Ради (останні нікого, до речі, не штурмували), бачимо зовсім іншу реакцію.
«Генпрокуратура открыла дело против полицейских за превышение служебных полномочий. Что характерно, к националистам, штурмовавшим управление полиции, у ведомства Луценко претензий не оказалось» (Там же).
Ага! Тітушки з С14 вже націоналісти!
А знаєте, чому в березні 2018-го Луценко аплодував Авакову стоячи, а тепер і він, і “Мінстець” почали “мочити” МВС? У відповідь Аваков просто змушений був організувати поліцейський «флешмоб» «Я Бандера»!
Почитаємо Facebook Юлії Тимошенко: «Президент Порошенко ніяк не хоче змиритися з тим, що на зустрічі зі мною по всій країні приходять тисячі людей… Сьогодні ж, за допомогою СБУ, влада організувала нову провокацію… Наш мітинг на Подолі минув мирно, конструктивно, без жодного ексцесу і скандалу. 10 тисяч людей зібралися на відкритому майданчику – Контрактовій площі. Кожен, хто хотів прийти і поспілкуватися, міг зробити це без будь-яких перешкод.
Уже по завершенні зустрічі я дізналася, що перед мітингом поліція затримала кількох осіб. Це було використано провокаторами зі зброєю як привід радикалізувати ситуацію…
Переконана: те, що відбувається зараз, – це чергова спецоперація СБУ, організована за прямою вказівкою Петра Порошенка. А використані методи свідчать, що для збереження своєї влади він готовий до будь-яких злочинних дій і радикальних кроків» (9.02.2019 р.).
Тю, а звідки такі підозри? Та про те, що Карась і його «ультраправі» — це тітушки СБУ, сьогодні хіба що лінивий не говорить. І хіба сліпий не помітив, що той Карась під час церемонії отримання “томосу” у Софії Київський стоїть в одному кадрі з Президентом поряд із… Генпрокурором Ю. Луценком. «Совпадение? Не думаю!».
Зауважимо, що битва СБУ- Генпрокуратури із МВС не випадкова. Перші вірно “топлять” за “містера Хаоса”, а Аваков, схоже, вже виторгував собі посаду глави МВС і при президенті Тимошенко…
Втім, сьогодні не тільки Юлі дістається! І на Зеленського у Львові налетіли «учасники АТО». Тобто, тітушки в камуфляжі. Ось анонс акції:
“Акцию протеста против «клоунов» в президентской кампании, которая должна состояться в пятницу во Львове, организует известный в регионе бизнесмен и экс-народный депутат от ВО «Свобода» Игорь Кривецкий по поручению Администрации Президента” (24tv, 8.02.2019 р.).
Не напряму, як стверджує 24tv, а через народного депутата від БПП Вадима Денисенка.
Словом, Венедиктов попереджає: все ті ж і все так само вибудовують систему, аби в разі “неправильних” результатів 1-го туру у Путіна опинилися не лише Харків та Одеса, а й Дніпро та Запоріжжя. І тільки засліплені “томосом” патріоти та приголублені масштабними президентськими акціями в Києві щирі інтелігенти не бачать подібної загрози. Саме ця сліпота і є сьогодні справжньою трагедією України.

Леонід Романовичов