Автотранспорт Енергодара в цифрах: припаркуй машину, якщо зможеш!

553
0

Звісно, зараз мрія кожної сучасної людини – мати ключі від гарненької іномарки. І мешканці Енергодара тому не виключення. Дехто ладен роками збирати гроші, аби припаркувати біля свого дому власне авто. Та попри все задоволення, виникають проблеми
Минулого року Запорізька область поповнилася значною кількістю нових автомобілів з салону. На це люди витратили близько 70 мільйонів доларів. Починаючи з 2013 року, Сервісним центром МВС України в Енергодарі зареєстровано 15409 одиниць автотранспорту. Зараз важко підрахувати всю статистику машин в місті. Тому візьмемо до уваги 2018 рік.
«У 2018 році нашим сервісним центром було зареєстровано 3349 одиниць транспорту. Це ­ і Енергодар, і Великобілозерський, і Кам’янсько­Дніпровський райони. А тільки по місту – 1804 одиниці», ­ доповідає Микола Вовк, начальник територіального сервісного центру МВС України в місті Енергодар.
Нову реєстрацію пройшли 197 одиниць транспорту. Тобто 197 новеньких машин з салону, які і досі користуються попитом. А тепер трошки математики. Приблизно кожного року з’являється 2500 автівок. Якщо рахувати з 2000 року, наш район і місто вміщують близько 47500 одиниць автотранспорту.
Але з’являються нові проблеми. В Енергодарі ми нарахували 7 закритих автостоянок. Кожна здатна вмістити до 500 одиниць транспорту. Виходить, власники тільки близько 3500 машин можуть легко залишити авто в спеціально відведеному місці.
Що ж робити іншим? Дехто використовує приватні гаражі. Частина ж автівок належить до підприємств. Лише за 2018 рік 293 одиниці автотранспорту зареєстровано юридичними особами. Якщо при будівництві міста ніхто не враховував подібну ситуацію, власники автівок вирішили паркуватися поблизу дому. Це розташування помітно дратує як енергодарців, так і представників служби порятунку.
З 25 листопада вийшов закон для всіх власників машин з єврономерами. Тепер такі автівки мають пройти обов’язкове розмитнення. Енергодарці активно підтримали закон. За минулий 2018 рік шість одиниць транспорту зареєстровано сервісним центром міста, в цьому році ­ ще чотири.
Власне авто – це, звісно, круто. Та воно, як і маленька дитина, потребує багато уваги і певних вкладень, повідомляє МедіаЦентр Енергодар

 

Читайте также: Запорожец запечатлел забавных представителей заповедной Хортицы (ФОТО)