Баскетболісти «Запоріжжя» у вишуканому стилі розібрались з БК «Одеса»

546
0

Ця перемога наблизила нашу команду до омріяної першої позиції у регулярному чемпіонаті. Все розсудить остання дуель з лідером турнірної таблиці «Хіміком» цієї п’ятниці у палаці спорту «Юність». Кожного із суперників влаштує перемога з будь-якою різницею в рахунку, бо за рівної кількості очок перевагу за додатковими показниками матиме саме наша команда.

Гості розпочали поєдинок трохи жвавіше. На чолі з Брюсом Мейсі до середини чверті одесити лідирували, отримавши максимальну перевагу у сім очок (16:23). Втім, під кінець першої десятихвилинки запоріжці розкачалися. За дві хвилини господарі влаштували ривок 10:2, після якого ситуацію вдалося стабілізувати. Володимир Шевченко проводив свій кращий поєдинок у сезоні. Своєчасний дальній від нього та перехоплення у центрі від Трента стали переломним епізодом. За підсумком стартової чверті нічия 26:26.

Як виявилося це був лише розігрів від запоріжців. Справжній спурт команда Валерія Плеханова видала у наступному відрізку. Поліпшивши якість захисту, господарі оформили вражаючий ривок 15:0. Приємно відзначити, що у ньому взяли участь всі гравці. Через не можу діяв Майкл Холтон (грав з пошкоджанням), господарював під кошиком Джервон Пресслі. Вдала гра на підбираннях, де активно допомагали Трент з Овдєєнком стала запорукою успішної другої чверті. Отримавши солідну перевагу +17, команда, яка претендує на першу сходинку у регулярній першості, розгубити її у себе вдома права не мала.

У другий половині не на жарт розігрався Малік Трент. Він та Володимир Шевченко приносили команді Валерія Плеханова найбільше очок в атаці.

Останню чверть гості розпочинали з відставання «-13». Але гостям теж варто віддати належне. Вони не опустили рук і навіть зуміли повернути інтригу, навіть при тому що Брюс Мейсі просидів на лавці майже всю третю чверть з фол-траблом. Значно додали в агресії Арнолдс Хелманіс з Девіном Мартін — і в одеситів з’явився шанс. Результативні дії від зв’язки латвійських бігменів та активність Олександра Бєлікова лягли в основу спурту одеситів 13:4, який допоміг їм скоротити відставання до «-5». У середині заключного відрізка інтрига відродилася. Однак у вирішальний момент індивідуальна майстерність американських легіонерів «Запоріжжя» взяла своє. Влучання Майкла Холтона за дві хвилини до фінальної сирени, успішний захист і енд-ван Кіндалла Хілла «зцілили» команду Валерія Плеханова. Відіграти двозначну перевагу за час, що лишався, завданням для гостей було непосильним. Баскетболісти «Запоріжжя» довели справу до перемоги 96:87.

Ефективно останні хвилини провів Малік Трент, який з 27 балами в активі став найрезультативнішим гравцем матчу. У свінгмена «Запоріжжя» не виникало жодних проблем з реалізацією кидків з гри (9/15) плюс ідеальна реалізація всіх семи штрафних кидків. А потім Малік включив режим асистента і, користуючись підвищеною увагою до своєї персони, загравав партнерів, які знаходилися у відкритих позиціях. З таким лідером спіймав кураж Володимир Шевченко, котрий встановив особистий бомбардирський рекорд сезону – 21 очко.

БК Запоріжжя – БК Одеса — 96:87 (26:26, 26:11, 19:21, 25:29)

Запоріжжя: Холтон (15), Кондраков (10 + 6 передач), Мироненко (3), Хілл (8 + 8 підбирань), Пресслі (8 + 8 підбирань) – старт; Трент (27 + 7 підбирань + 4 передачі + 3 перехоплення + 2 блок-шоти — 4 втрати), Шевченко (21 + 5 підбирань), Овдєєнко (4 + 6 підбирань), Буц, Тітов.