У Запорізькому краї обговорюють напрямки розвитку області. Долучайтесь!

530
0

З 1 березня у Запорізькому краї розпочалась кампанія, за якою кожний волонтер, звернувшись попередньо до Обласної ради регіонального розвитку зможе отримати пакет матеріалів від Голови Ради регіонального розвитку Петра Порошенка, в якому міститиметься: буклети, в яких наочно зображено реалізовані ініціативи в регіоні за останні роки та основні напрямки розвитку області та найбільш вагомі проекти, які планується реалізувати у Запорізькій області протягом найближчих років; карта перспективних об’єктів Запорізької області на 2019–2021 роки; опитувальний лист, за допомогою якого можна повідомити свої побажання, проінформувати про проблему або висловити критику щодо проведених або запланованих робіт на телефон гарячої лінії.

Під час прес-конференція на тему «Як буде розвиватися Запорізька область у найближчі три роки? Запрошення до обговорення проекту плану перспективного розвитку області на 2019-2021 роки» голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль підбив підсумки засідання Ради регіонального розвитку, яка відбулася у Запоріжжі 27 лютого за участі Президента України Петра Порошенка.

— Серед пріоритетів Запорізького регіону — освіта, медицина, логістика, співпраця з інвесторами, розвиток ІТ сектору та сільського господарства. Окрема увага водогонам та газопостачанню. Хочу наголосити, що завдяки плану перспективного розвитку області буде наведено лад в обранні пріоритетів нашої роботи на найближчі три роки, — підкреслив Бриль.

Окремо очільник регіону презентував дорожню карту розвитку Запорізької області, яка містить понад 1200 об’єктів, що планується реалізувати в найближчі роки. Карту супроводжує буклет зі звітом досягнень регіону за 2014 – 2018 рр. і стратегічними планами перспективного розвитку.

Всі проекти враховують інноваційний потенціал Запорізької області, конкурентні переваги та стратегічне бачення розвитку. А також реформи у сферах освіти, охорони здоров’я і розвитку інклюзивного навчання, медичного обслуговування у містах і сільській місцевості.

Карти та буклети з ілюстраціями окремих інфраструктурних проектів у містах і ОТГ, а також анкети зворотного зв’язку найближчим часом розповсюджуватимуться волонтерами, представниками громадських організацій.

— Наше завдання не лише донести до кожного мешканця Запорізької області інформацію про те, які проекти планується реалізувати в регіоні у майбутні три роки. Ми маємо отримати зворотний зв’язок від людей, щоб залучити громади до широкого обговорення. В цьому і полягає сенс реформи децентралізації. Коли люди вирішують долі своїх територій самостійно, — підкреслив Костянтин Бриль.