У Запорізькій області меру подарували дитячий візочок

589
0

Перша в цьому році сесія Енергодарської міської ради чомусь знову виявилася позачерговою. Єдине питання порядку денного, за яке депутати проголосували одностайно, стосувалося виділення земельної ділянки мамі полоненого й увязненого енергодарцяветерана АТО Євгена Панова.

На тому порозуміння і закінчилося. Не в останню чергу тому, що, за звичкою, міський голова й депутатська більшість вирішили голосувати «оптом», запхавши в два пакети зовсім різні і подекуди проблемні питання. Як зазначив Павло Музика, попередньо їх розглянули на комісіях.

А от питання щодо заробітної плати міського голови розглядали окремо. Виявилося, що представники міської ради вирішили урізати заробітки очільника Енергодара, які складаються з окладу в сумі трохи менше десяти тисяч гривень та чисельних надбавок і премій. Серед них, наприклад, є  премія за високі досягнення   в праці.

Чому це раптом Павло Музика вирішив бути скромнішим? Його це рішення чи депутатське, на сесії не озвучили, але натякнули, що надто вже багато в порівнянні з іншими мерами в Україні заробляє голова Енергодара.

«Павло Олексійовичу, у Вас яка була заробітна плата – 87 тисяч гривень? І лише через півроку Ви надумали знизити її собі до 57 тисяч. ДобреЯ озвучую цифри, щоб мешканці міста знали, про яке зниження йдеться і як довго Ви над цим розмірковували», ­ повідомив депутат Анатолій Анохін.

 

Стадіон чи дахи і ліфти?

Хвилю громадського обурення викликав намір виділити на реконструкцію міського парку й стадіону близько 50 мільйонів гривень. Чи є ці витрати на тлі величезних комунальних проблем в місті першочерговими? Про це питали молоді мами, які прийшли на сесію разом з малечею. Вони ж подарували міському голові поламаний візочок  як символ бездоріжжя, непрацюючих ліфтів та комунального безладу.

«Жінки нашого міста щоденно власноруч піднімають візочки на 8­9 поверхи. Ви «привели» в Енергодар представників «чудової» керуючої компанії, яка нічого не робить. Неможливо вирішувати проблеми шантажем! Уявіть собі: худенька невисока мати тягне візок вагою 15 кг та ще дитину несе на руках, яка важить стільки ж. Ви вважаєте це нормальним? У  цьому Ваша провина. Саме Ви «привели» цю компанію в Енергодар. І Вам за неї відповідати», ­ дорікали меру молоді мами.

Натомість Павло Музика попросив вказати, за якою адресою розташовуються будинки, в яких наявні проблеми, зокрема, з ліфтами. Жінки ж озвучили із десяток таких адрес, а мер пообіцяв того ж дня туди приїхати особисто. Та, наскільки нам відомо, так і не доїхав…

Особливо здивувало те, що на стадіон гроші знайшлися, а на ремонт покрівель, ліфтів та підвалів – ні. Тоді як, за інформацією депутата Сергія Холода, близько 340 ліфтів з 427­ми в Енергодарі вже відпрацювали свій термін і потребують заміни. Такому обранню пріоритетів, зокрема, обурювалася й літня мешканка будинку за адресою: вул. Набережна, 4.

«Що стосується покрівлі, я по 20 відер води виношу. Листопад, грудень, березеньВ 2017 році ще обіцяли ремонт ­ нічого не зробили. Ліфт теж не працює, підіймаємося сходами. Я ­  інвалід, живу на 9 поверсів мене вже немає сил. Інваліди­чорнобильці  питаютьчи Ви хочете, аби ми вже скоріше повмирали?».

Каріна Стрєльнікова