Юліан Семенов недарма створив літературного Штірліца. Через те пильнуємо… 

678
0

Які найгучніші події відбулися днями, що минули? Президент Порошенко таки зняв з посади 1-го заступника секретаря РНБО Олега Гладковського… Блогер Шарій спочатку роздобув список нужденних громадян міста Василькова, а потім дізнався, що то список фанів Петра Олексійовича… ЦВК замовив 60 тисяч бюлетенів, за умови, що все населення України нині не більше 35 мільйонів… Аваков відрапортував, що знайшов “прослушку” СБУ біля офісу кандидата Зеленського…

 

Втім, спочатку про те, що за якусь годину до трансляції на Youtube 3-ї серії розслідування стосовно оборудок сина Олега Гладковського (та й тата теж), останнього поперли з посади. Таким чином “Укроборонпром” лишився без “смотрящего”, і гроші, які там крутяться наче заради зміцнення української оборони, тимчасово “ідуть мимо каси”. Непорядок, звичайно, тим більше, що бізнес тут давно налагоджений.

 

А тим часом Денис Бігус вже встиг перелицювати передвиборчий слоган Петра Олексійовича  в “Армія. Друзі.“Бабки”. Бо й справді, із оприлюднених вчора фактів виходить, що “мажори” на чолі із сином Гладковського лише на шести невеликих приладах-висотомірах, контрабандно ввезених з Росії, нагріли державу на 300 тисяч доларів. Із них тато Гладковський отримав 30 тисяч, а теперішній керівник “Укроборонпрому” Бакунін — всього 10. Хоча він ризикував найбільше, бо ледь не зірвав через затримки постачання згаланих приладів цілий “Казахський проект” з ремонту літаків Ан-26 для цієї країни.

Втім, не контрабандою єдиною. В іншому епізоді члени групи Гладковського-молодшого, виходить, тупо обікрали Міноборони. Ось що пише Юрій Бутусов:

 

“Мажоры умудрились продать детали для Харьковского танкового завода, которые находились на складе Харьковского танкового завода… И никакой их ответственности в конечном итоге государство не увидело, Гладковского, Жукова и Рогозу отмазали по этим делам, фактически, потому что подписи ставили подставные лица, которые продавали свои подписи и личные данные. А кто их нанимал и кто выгодополучатель — следствие это почему-то не установило…” (Facebook, 4.03.2018 р.)/

 

Втім, як ви розумієте, Свідки 146 реформ Порошенка лише міцнішають у своєму виборі — тільки чинний Президент може врятувати Україну! Ми, звичайно, допускаємо  “массовое помутнение разума”, але не до такої ж міри! І “агент Кремля” Шарій своєю довгою рукою з Голландії таки прояснив ситуацію.

 

У черговому своєму блозі він розповів про список громадян міста Василькова на Київщині, кторим добра мерія вирішила допомогти однією-трьома тисячами гривень. Шарій послав дівчат з мобільними телефонами “по ленінських місцях” і обійшов усіх “нуждающихся”. Тільки двоє пенсіонерок і справді писали заяви про допомогу, бо пережили операції і “медреформа” Супрун обібрала їх до нитки. Всі ж інші — проагітовані за Порошенка люди.

 

Стосовно грошей, то 1000 гривень отримала лише одна агітаторша із того списку, а всім іншим сказали, що чекайте чи то пенсії, чи то взагалі кінця виборів.

 

Ми, в свою чергу, теж поцікавилися питанням і з’ясували, що у Запоріжжі з конспірацією все набагато краще, й вимушені фани Порошенка, ховаючи очі, кажуть, що будуть голосувати за Петра Олексійовича з ідейних міркувань. А ось “колгоспне село” ще з часів, коли треба було голосувати за Симоненка чи Януковича, перелякане: “Звичайно ж, голосуватиму, бо вони ж мій паспорт записали”.

 

Тут ось що треба додати. Судячи з рейтингів, ті, хто контролюватимуть бабусь 31 березня, вже 1 квітня, ймовірно, роздаватимуть останнім ще по тисячі, лише б ті не впізнали в них вчорашніх контролерів…

 

І тут логічним виглядає поява вже ближчим часом Зеленського, Тимошенко, Гриценка, Бойка і Ляшка із заявою, що всі разом і кожен окремо, вони, у разі своєї перемоги, забезпечать реальні терміни тюремного ув’язнення всім, поміченим у фальсифікаціях і підкупі.

 

Особливо це стосується членів ЦВК, який взагалі “пішов в рознос”. Ми вже якось публікували чисельність населення України, як підсумок підрахунку населення по областях, містах тощо. Є результат у 32 мільйони, але є й 29 млн жителів. Нагадаємо, що хліба в Україні тепер взагалі продають на 26 мільйонів населення.

 

Та Центрвиборчком замовив 60 мільйонів бюлетенів. Тобто, вкидання очікуються просто дикі. Недарма ж “бацька” Лукашенко днями висловив впевненість, що Петро Порошенко залишиться на посаді. А що, Посольство США не проти, як і Путін теж…

 

А тим часом Арсен Аваков, а за ним і вірний його пропагандист Антон Геращенко  повідомили про знайдену поліцією апаратуру прослуховування, яка найімовірніше належить СБУ, поблизу офісу кандидата Зеленського. Тут два слова коментарю від волонтера і блогера Юрія Касьянова:

 

“Докатилась. Петина СБУ слушает «клоуна». А столько кричали на каждом шагу, что у него мыслей нет, идей нет, опыта нет… Так зачем тогда слушать?.. И кто теперь поверит, что Зеленский — не конкурент Порошенко?..” (Facebook, 4.03.2018 р.).

 

Однак ми тут побачили інше. Спасибі, звичайно, товаришу Авакову за “війну” з товаришем Порошенком, вона в сьогоднішніх умовах тішить душу. Втім, як там у Юліана Семенова: “Отец провокаторов не может быть честным человеком”. Бо несподівана “чесність” Авакова може мати два наслідки. Перше: вони лише присипають нашу пильність сьогодні, а під час виборів і поліція, і СБУ будуть діяти заодно.

 

Адже кажуть, що нещодавно Аваков побував в США. З ним публічно, як із Порошенком, ніхто не зустрівся, але очевидно, що інструкції йому видали. Про що саме йшлося, ми не знаємо, та орденоносець і бойовик “сепарського” батальйону “Восток”, а заодно й полковник українського поліцейського спецназу Голубан нарешті Аваковим звільнений. Не минуло, як мовиться, і двох років.

 

Є й інший варіант розвитку подій. Аваков лояльністю купує собі крісло глави МВС у Зеленського та Тимошенко (у разі обрання когось із них). І це теж велика небезпека. Адже Петро Олексійович без Яценюка, Турчинова, Авакова та Петренка не зробив би з Україною і десятої долі того, що він на сьогодні наробив. І відповідальність БПП та Народного фронту за наслідки тут абсолютно однакова.

 

Через те пильнуємо. Бо маємо справу все-таки з найуспішнішими “наперсточниками со знанием английского и украинского языков”…

 

Леонід Романовичов