Депутат Запорожского горсовета обвинила в сексизме главу отделения АПУ

702
0

Депутата Запорожского горсовета из фракции УКРОП Елену Сидельникову исключили из областного отделения “Ассоциации юристов Украины”.

Елена Сидельникова обвинила в этом руководителя Дмитрия Гладкого. По ее словам, это произошло из-за якобы нарушений устава. Однако, ей так и не был сообщен пункт устава, который она нарушила. Об этом она в деталях рассказала на своей странице в Фейсбук.

«Сьогодні я дізналась про те що мене, як членкиню, виключили з АПУ за начеб-то порушення статуту, при цьому жодної конкретики в рішенні не наведено, навіть відсутнє посилання на пункт статуту який я ніби то порушила. Проте мені добре відомо за чиїм поданням мене виключено. Не зумівши проявити чоловічу гідність, силу і відвагу самопроголошений керівник Запорізького відділення АПУ Дмитрий Гладкий ( самопроголошений через те,що повноваження його давно скінчились, а через саботування проведення загальних зборів за вимогою членів відділення він тримається за крісло) не терпить жінок та допускає дискримінаційну поведінку по відношенню до нас, сильних і незалежних.

Коли я стала членькинею АПУ, ніколи б не подумала що стикнусь з такою гендерною дискримінацією яку допускає Гладкий Дмитро, прикриваючись при цьому підтримкою голови асоціації Дениса Бугая. На загальних зборах АПУ, після яких мене виключили з членства, я балатувалась в раду відділення, серед кандидатів жінок будо лише двоє, однак для Гладкого Дмитра саме лише думка про те що в органі управління відділенням може бути жінка стала фатальною. В ході проведення зборів він дозволяв собі негативні висловлювання, лайку, образливі слова які частково переходили в істеричні нападки. При цьому негативні висловлювання та лайку він відпускав і в бік присутньої представниці АПУ з Києва Катерини Пищик.

До речі я, як депутатка Запорізької міської ради, жодного разу не стикалась з таким сексизмом, хамством та дискримінацією в ході здійснення депутатської діяльності, з яким стикнулась в АПУ.

На мою думку така поведінка голови відділення є неприпустимою. А привселюдне та негативне вираження сексизму та нетерпимості до жінок не може залишатись непокараним та прикриватись Денис Бугай. Як особа, яка публічно зневажає та принижує жінок може займати посаду голови відділення, Денис Бугай? Можливо за це Гладкий пообіцяв підтримати Денис Бугай як кандидата на посаду президента АПУ, що власне він і зробив одноособово, заявивши про це від імені всього відділення. Ось вам і «легітимний» голова»,- написала правозащитница Елена Сидельникова.

Также она отметила, что за всю свою депутатскую деятельность ни разу не столкнулась с сексизмом, с которым столкнулась в АПУ.

«В правлінні АПУ всього одна жінка, в етичній комісії АПУ взагалі жодної жінки. Чи не є гендерна дискримінація загальним трендом і принципом діяльності АПУ.

І знаєте колеги я абсолютно не жалкую що більше не є членом АПУ, оскільки свою гідність я не готова проміняти на членство в організації яка не поважає жінок»- поделилась Сидельникова.