Михайло Прасол: Запорізька міськрада закликала центральну владу провести перевірку системної корупції в ГУ Держгеокадастру област

907
0

Під час квітневої сесії Запорізької міської ради депутати більшістю голосів підтримали звернення голови фракції УКРОП Михайла Прасола  до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України щодо здійснення перевірки фактів системної корупції в Головному управлінні Держгеокадастру у Запорізькій області.

Укропівець зазначив, що до нього, як депутата Запорізької міської ради звертаються мешканці міста з численними скаргами на факти корупції в ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області.

«Громадяни позбавлені можливості офіційно та в законний спосіб під час державної реєстрації земельної ділянки присвоїти їй кадастровий номер, оскільки в них за це вимагають неправомірну вигоду. Посадові особи ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області після звернення запоріжців щодо присвоєння кадастрового номеру направляють їх до афілійованих ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області господарських товариств, де останні надають послуги з присвоєння кадастрового номеру тій чи іншій земельній ділянці за ціну у п’ять разів більшу ніж за офіційну. У разі відмови громадян  звертатися до даних афілійованих юридичних осіб, їм відмовляють у присвоєнні кадастрового номеру», — відзначив Михайло Прасол.

Також депутат-укропівець зазначив, що ще однією корупційною схемою запорізького Держгеокадастру є блокування  вільного отримання земельних ділянок учасникам бойових дій.

«На території області та міста масово проходять страйки учасників бойових дій проти вимагання хабарів за отримання законної земельної ділянки. Такими своїми незаконними діями з боку ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області повністю ігноруються законодавчі гарантії ветеранів війни, які захищали та продовжують захищати нашу область та країну в цілому від країни-агресора. Така системна корупція, що має місце в ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області повністю підриває авторитет до державних органів», — зазначає укропівець Михайло Прасол.

«У звязку з вищевикладеним, з метою здійснення перевірки фактів системної корупції в Головному управлінні Держгеокадастру у Запорізькій області та запобіганню такої корупції, ми, депутати Запорізької міської ради, як представники інтересів територіальної громади, які повинні представляти та захищати мешканців міста Запоріжжя звертаємось до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України та просимо провести ґрунтовну перевірку по фактам, викладеним у нашому зверненні та у разі отримання підтверджень чисельним фактам корупції – притягнути винних осіб до відповідальності, встановленої законодавством України», — йдеться у документі.