Баскетболісти «Запоріжжя» переконливо відкрили рахунок у бронзовій серії з дніпрянами (Відео)

664
0

Завдяки 37 очкам Майкла Холтона, який реалізував 8/11 дальніх кидків, запорізька команда розгромила дніпрян

Рахунок у першому матчі «бронзової» серії відкрив Кирило Натяжко. Але, як виявиться потім, це був один з небагатьох позитивних моментів для «Дніпра» у цей день. Програвши важку півфінальну серію «Хіміку», команда Дениса Журавльова ще не встигла як слід відійти та переключитися на боротьбу за бронзу. Гості швидко пригальмували, чим «Запоріжжя» користувалося сповна. Швидкі атаки, які підкріплювалися ще й дальніми влучаннями, допомогли господарям міцно захопити лідерство. Стартова чверть показала, що команда Валерія Плеханова, провівши трохи більше часу з усвідомленням гри за бронзу, ментально до поєдинку готова краще.

Коли на п’ятій хвилині Майкл Холтон реалізував перший дальній кидок, рахунок став 14:2. За дві хвилини американець видав чотири таких влучань поспіль, довівши цифри до непристойних – 23:6. За допомогою штрафних «Дніпро» частково поліпшив ситуацію, віддавши стартовий відрізок господарям – 31:21.

У другій чверті очікуваного пожвавлення від гостей не сталося. Навпаки, дніпряни зовсім розклеїлися, в чисту програючи «Запоріжжю» підбирання (12/25). Незвично блідо виглядали лідери «Дніпра» – Мішула, Закурдаєв і Тимофєєнко. На трьох вони мали всього три очки – усі від капітана. По інший бік ситуація була протилежна. Один тільки Майкл Холтон набрав у першій половині стільки очок, як майже вся команда «Дніпра». Американець показав феноменальний відсоток реалізації дальніх (7/9 – 77,8%) і з показником у 27 очок був реальним претендентом на перевершення рекорду результативності в одній грі. Серйозне підкріплення у вигляді 14 очок Володимира Шевченка, давало запоріжцям солідну фору за підсумком половини гри – 61:32.

Маючи солідний запас міцності, команда Валерія Плеханова продовжувала домінувати на майданчику. У третій чверті запоріжці зуміли знову набрати 30 очок, що фактично вбило інтригу заключних 10 хвилин. Приємно констатувати, що абсолютно всі гравці БК «Запоріжжя» відзначалися з гри, що й стало запорукою важливої перемоги у першому матчі серії 110:86. Майкл Холтон був не таким результативним у другій половині, зупинившись на позначці у 37 очок (діючий рекорд Суперліги – 39). Для Дніпра – це безумовно найбільша поразка цього сезону, запоріжці в свою чергу теж оновили кілька рекордів – найбільша кількість триочкових за гру — 19. найбільша кількість набраних очок у першій половині (61) та в матчі (110).

«Запоріжжя» – «Дніпро» – 110: 86 (31:21, 30:11, 30:26, 19:28)

«Запоріжжя»:  Холтон (37 + 5 підбирань + 5 передач – 4 втрати), Кондраков (8 + 4 передачі + 4 перехоплення), Мироненко (11), Хілл (10 + 6 підбирань + 4 передачі), Пресслі (6 + 13 підбирань) – старт; Шевченко (17 + 5 підбирань), Теряник (3), Буц (1), Трент (11 + 4 передачі + 2 блок-шота), Овдєєнко (6)

Наступна зустріч суперників цього понеділка, 22 квітня о 18-00 так само у палаці спорту «Юність».