Баскетболісти «Запоріжжя» у впертій боротьбі переграли дніпрян у битві за «бронзу»

680
0

Хоробре серце капітана запоріжців та результативність Холтона з Хіллом допомогли команді Валерія Плеханова здобути надважливу перемогу на виїзді

Стартові хвилини минули у рівній боротьбі і з частою зміною лідера. Медіа тайм-аут розлучив команди за рахунку 11:10 на користь «Запоріжжя». Після цього Кіндалл Хілл вистрілив п’ятьма очками поспіль, але гостям ніяк не вдавалося міцно опанувати лідерство. Допоки не з’явився на майданчику капітан «Запоріжжя» Станіслав Овдєєнко, який одразу виграв підбирання на чужому щиті та влучив «трьоху» – 13:19. Гості втримали необхідний запас міцності до завершення чверті – 19:22, переважаючи дніпрян на підбираннях.

Хвилинне затишшя на старті другої чверті коштувало запоріжцям лідерства. «Дніпро» швидко скористався помилками і перевів гру в режим баскетбольних гойдалок. Так тривало до середини 10-хвилинки. Команди не діяли стрімголов, концентруючи увагу на діях у захисті. За такої гри команда Валерія Плеханова знову взяли контроль над ситуацією. Холтон та Шевченко повернули гостям «+6», на що «Дніпро» відповів дальніми влучаннями від Мішули і Ревзіна – 34:35. Своєчасно відповів «енд-ваном» Малік Трент, давши нову точку відліку для ривка «Запоріжжя». Серія успішних штрафних від Холтона, Шевченка і Овдєєнка дозволила отримати гостям «+10», однак найрезультативніший гравець «Дніпра» першої половини Анатолій Шундель трохи зіпсував настрій запоріжцям своїми кидками з лінії на останніх секундах – 40:48 до великої перерви. У господарів мовчали лідери: Мішула мав лише три набрані очки, Тимофєєнко – чотири, до того ж господарі повністю програвали підбирання – 16/25.

На третю чверть запоріжці вийшли ще більш зарядженими. Активність Джервона Пресслі вивела його у лідери команди в показнику результативності. Уміло розпоряджаючись штрафними, він мав 11 очок у своєму активі. Підмога з периметру від Андрія Мироненка та Юрія Кондракова призвела до максимальної переваги над «Дніпром – 47:60. У третій чверті з’явилися відголоски запеклої боротьби під щитами – на фол-траблах опинилися Кирило Натяжко і Олександр Сізов у «Дніпра» та Антон Буц у «Запоріжжя». Гості тримали суперника на дистанції 10-11 очок, поки своє слово не сказав Олександр Мішула. Його приціл почав працювати без збоїв, завдяки чому дніпряни скоротили відставання перед заключною чвертю – 67:73.

Останній ігровий відрізок розпочався з невтішних миттєвостей для вболівальників «Запоріжжя». Протягом двох хвилин гості втратили через перебір фолів двох гравців старту – Андрія Мироненка і Джервона Пресслі. Однак запоріжці, зціпивши зуби повернули собі перевагу «+10», демонструючи відмінну командну гру. Ще важче стало, коли відфолився Малік Трент. Залишалося грати сім хвилин, а у команди Валерія Плеханова максимально звузилася ротація. Дніпряни миттєво скористалися проблемами гостей, мінімізувавщи відставання – 81:83. Валерій Плеханов взяв тайм-аут, щоб зупинити камбек «Дніпра». Після хвилинної паузи дуже важливі атаки довів до логічного завершення Станіслав Овдєєнко. Капітан «Запоріжжя» проводив свій кращий матч у сезоні, повернувши гостям необхідну впевненість – 80:89. «Дніпру» ще раз вдалося внести злам у гру, коли Кіндалл Хілл не зумів реалізувати штрафні, а от Дмитро Глєбов за 1,20 до завершення матчу з лінії був точний. Він вивів господарів вперед – 91:90. У клатч-таймі запоріжці залишилися ще й без Юрія Кондракова, але «ендван» Хілла і холоднокровність Холтона з лінії дозволила запоріжцям здобути неймовірно потрібну перемогу на виїзді – 100:94.

Дніпро – Запоріжжя — 94:100  (19:22, 21:26 27:25, 27:27)

Дніпро: Мішула (23 + 4 передачі), Закурдаєв (9 + 4 передачі), Глєбов (13 + 7 підбирань + 7 передач), Тимофєєнко (19 + 5 підбирань + 4 передачі), Натяжко (6) – старт; Шундель (9), Сізов (6), Кожем’якін (5), Ревзін (3), Фесенко (1).

Запоріжжя: Холтон (23 + 4 передачі), Кондраков (7 + 4 передачі), Мироненко (7), Хілл (18 + 9 підбирань – 4 втрати), Пресслі (13 + 6 підбирань) – старт; Овдєєнко (12 + 6 підбирань), Трент (11 + 3 перехоплення – 4 втрати), Шевченко (9 + 8 підбирань), Буц, Тітов.
Головний тренер: Валерій Плеханов.

Таким чином, баскетболісти «Запоріжжя» повели у серії за «бронзу» – 2:1 і наступний матч зіграють у Дніпрі 27 квітня в суботу о 14-ій 00. Якщо програють, серія поверниться до Запоріжжя. Якщо виграють — бронзові медалі!