Виконком підняв тарифи під вигуки «Ганьба»!

929
0

11 квітня, відгородившись від мешканців міста, власних виборців та роботодавців стіною з правоохоронців у бронежилетах, члени виконавчого комітету під вигуки «Ганьба» за лічені хвилини підвищили тарифи на воду і тепло від «Тепловодоканалу». Це життєво важливе для багатьох питання навіть не стали обговорювати

Тож влада знову показала, що цілком законні вимоги громади щодо проведення аудиту на комунальному підприємстві і оголошення повноцінних громадських слухань вона виконувати не збирається. Минули лічені дні після зустрічі з населенням, і величезні тарифи, які розраховані незрозуміло ким і незрозуміло як, вже стали реальністю для енергодарців.
Своє ставлення до цього висловили ті активісти, які були присутні на засіданні. Микола Захаров, Олександр Дєвочкін та інші говорили про порушення процедури й те, що це рішення треба буде спростувати, навіть якщо для цього знадобиться звернутися до губернатора, президента та в суди.
А ще говорили про те, що важливо громаді брати активну участь в житті міста, адже позиція невтручання, яку займають деякі городяни, свого часу призвела до призначення керуючої компанії «МДЛ», тепер до таких тарифів.
Пізніше на сайті міської ради з’явилася інформація щодо нових тарифів на житлово­комунальні послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої та холодної води та водовідведення, які почнуть діяти вже з 30 квітня.
Вартість послуги централізованого опалення протягом опалювального періоду для населення становитиме 9,56 грн./кв. м з ПДВ на місяць. Вартість централізованого постачання гарячої води ­ 41,92 грн./куб. м з ПДВ, без ПДВ ­ 34,93 грн./куб. м.; холодної води ­ 12,99 грн./куб. м з ПДВ; водовідведення ­ 20,82 грн./куб. м з ПДВ. Тобто за деякими напрямками тарифи зросли більше, ніж в чотири рази. Зазначимо, що 16 квітня біля будівлі Енергодарської міської ради перехожі побачили чоловіка з красномовним плакатом, зробленим самотужки. «Музику і Ахметова на гіляку», ­ йдеться в повідомленні, яке мешканець міста на ім’я Анатолій адресує владі.
Енергодарець пояснив свій самотній протест біля мерії так:
«Я спостерігаю за тим, що відбувається в Енергодарі. На жаль, зробив висновок, що в нашому місті мешкає тільки Музика. А всі решта – ті, хто це місто побудував, зараз тільки існують тут, але не живуть. Тому я і висловив свій протест таким чином».
Анатолій каже, що приходитиме до мерії в вільний час, аби міський голова бачив, як ставляться до нього енергодарці. Можливо, до ініціативного городянина долучаться й інші містяни, яким також є що сказати владі.