Влада хоче взяти в кредит сто мільйонів гривень, та хто повертатиме кошти?

537
0

Здавалося б, за останні 3­-4 роки «роботи» команди міського голови Павла Музики і журналісти, і активна громадськість міста звикли до всього. Хтось давно змирився з роботою керуючої компанії, безладом на комунальних підприємствах, недостачею бюджетних коштів, які постійно десь діваються, деякі змирилися і з безкінечно непрацюючими ліфтами, покрівлею з дірками, байдужим ставленням влади до потреб містян в цілому. На щастя, є в місті й активісти, які намагаються щось змінити. Щоправда, влада з них публічно намагається зробити чи то запроданців, чи то блаженних, чи то блазнів
До чого ми про це? Та до того, що свіжа інформація на сайті міської ради вкотре підтвердила: звикнути до геніальних рішень нашої влади просто неможливо. І навіть тих, хто вже звик нічому не дивуватися, як то кажуть, «пройняло». Отже, йдеться про намір взяти кредит в банку на суму 100 мільйонів гривень.
«Банківські установи мають можливість надати до 17 квітня 2019 року на розгляд комісії з питань здійснення місцевих запозичень до бюджету м. Енергодар пропозиції щодо умов здійснення місцевого запозичення до бюджету м. Енергодар у розмірі 100 000 000 гривень строком на 5 років у формі укладення договору позики (кредитного договору). Пропозиції можна надавати за представленою формою за адресою: 71502, Запорізька область, м. Енергодар, вул. Курчатова, 11, фінансове управління Енергодарської міської ради», ­ йдеться у повідомленні.
З якою метою влада надумала взяти позику, невідомо. Можливо, щоб продовжити ремонт доріг, може, щоб зробити реконструкцію стадіону тощо. Дивує навіть не це. Наскільки нам відомо, на депозиті зараз зберігаються бюджетні кошти в сумі … 154 млн гривень.
Тобто сказати, що в Енергодарі дефіцит грошей, ну ніяк не можна, якщо місто може дозволити собі навіть депозит. Цим, до речі, похизується далеко не кожний міський бюджет. Але, вочевидь, у когось виникла «цікава» ідея, тому влада замислилася щодо п’ятирічного кредиту.
До речі, по факту, бюджетні кошти – це наші з вами гроші, бо ми є платниками податків. Так, потримати їх в руках ми не можемо, як і відокремити «свою долю», але, як мінімум, в нас є право контролювати витрати.
Та по факту, якщо влада візьме в кредит 100 мільйонів, віддавати їх теж доведеться енергодарцям, бо ж, нагадаємо, каденція Музики скоро закінчиться…

Каріна Стрєльнікова