Запорізькі баскетболісти програли «Київ-Баскету», але шанси залишились

574
0

Запоріжці змусили гравців столичної команди зробити 30 втрат, але при цьому не зуміли переграти киян

Попередні матчі цієї серії показали, що дуже важливою у протистоянні є стартова чверть. На рідному майданчику кияни розпочали гру впевненіше. До середини 10-хвилинки точилася рівна боротьба, а от потім господарі зробили ривок і почали серйозно нарощувати потужності. Баскетболісти «Київ-Баскета» володіли контролем на щитах (10/4), робили менше втрат (4/7) і бездоганно виконували штрафні (7/7 – 100%). У складі «Запоріжжя» майже половину командного доробку приніс Юрій Кондраков, який шість із восьми своїх очок набрав дальніми влучаннями. У господарів тягар снайперів взяли на себе Моріс Крік (10 очок) та Павло Крутоус (8 очок). «Київ-Баскет» отримав важливий заряд впевненості за підсумком десятихвилинки – 30:17.

Друга чверть для «Запоріжжя» розпочалася з обнадійливих дальніх влучань від Юрія Кондракова та Маліка Трента. Американець значно додав у агресії, набравши 10 очок за 10 хвилин. Але і в «Київ-Баскета» знайшовся свій джокер. В’ячеслав Петров так само відзначився десятьма балами. Серйозною проблемою запоріжців стали ранні чотири фоли Юрія Кондракова, у якого гра йшла. Столичний клуб втримував перевагу навіть у той момент, коли на майданчику розгорівся відкритий і результативний баскетбол. Баскетболісти «Запоріжжя» зовсім не виконували штрафних кидків аж до 18-ої хвилини, але тим не менш знайшли необхідний ресурс, щоб максимально наблизитися в рахунку. Кіндалл Хілл мав шанс зрівняти рахунок під завісу першої половини, та замість цього запоріжці пропустили трьоху від В’ячеслава Петрова. Кияни вели піссля першої половини у рахунку 55:46, зробивши 10 втрат у одній чверті, але маючи подвійну перевагу на підбираннях.

Юрій Кондраков відіграв лише 27 секунд у третій чверті, після чого отримав п’ятий фол. «Київ-Баскет», який традиційно прекрасно влучає з периметру в рідному «Меридіані», продовжував тримати запоріжців на відстані десяти очок, допоки не проявив себе у свій красі Майкл Холтон. Американський розігруючий двічі забив з фолом. Так різниця стала мінімальною – 67:65. Мав шанс зрівняти рахунок Джервон Пресслі, однак обидва штрафних змарнував. У цей же час показник реалізації кидків з лінії у «Київ-Баскета» тримався на позначці у 100% (18/18). Єдине, що турбувало господарів – це кількість втрат. Ведучи в рахунку 79:70 перед останньою чвертю, кияни мали 24 втрати, зберігаючи подвійну перевагу на підбираннях.

Заключна чверть. Тут варто віддати належне запорізькій команді. Граючи без гравця основної ротації Юрія Кондракова, поступаючись «-18», гості майже зробили подвиг. Коли Хілл і Трент запустили дві дальні бомби, різниця зменшилася до 12 очок. Потім на периметрі вистрілили Мироненко і Хілл, а дистанцію вдалося зменшити вдвічі – 88:94. Настирливий і дуже корисний Шевченко здійснив два сольних проходи, максимально загостривши інтригу за дві з половиною хвилини до кінця – 92:96. Запоріжці і далі використовували дальню артилерію, але, на жаль, після невлучних кидків від Мироненка та Хілла, гості програли ключові підбирання на чужому щиті. Коли свій кидок реалізував Михайло Горобченко, кияни перемоги вже не віддали. Підсумок – 104:92 на користь столичного клубу.

Окремо хочеться відзначити гру наймолодшого гравця БК «Запоріжжя» Якова Тітова, який вперше у кар’єрі провів майже 15 хвилин ігрового часу в Суперлізі і у важливий момент півфінальної серії каші не зіпсував, набравши сім очок. Малік Трент знову став найкращим бомбардиром своєї команди, провівши на майданчику найбільше ігрового часу – 34 хвилини, за які набрав 19 очок, 6 передач та 8 перехоплень.

Момент істини для БК «Запоріжжя» настане у п’ятницю, коли команди знову зійдуться на майданчику столичного «Меридіану». Поразка у четвертому матчі призведе до програної серії. Успіх означатиме, що підопічні Валерія Плеханова чекатимуть «Київ-Баскет» на вирішальну п’яту гру серії у себе вдома.

«Київ-Баскет» – БК «Запоріжжя» — 104: 92 (30:17, 25:29, 24:24, 25:22)

БК Запоріжжя: Холтон (14 + 7 передач), Кондраков (13), Мироненко (9), Хілл (15), Пресслі (1) – старт; Трент (19 + 6 передач + 8 перехоплень – 4 втрати), Шевченко (12 + 5 підбирань), Тітов (7), Буц (2), Овдєєнко.