НОВЕ АМПЛУА ІВАНА СОРОКИ ТА ПРИСТРАСТІ НАВКОЛО «ТВК»

681
0

Сесія Енергодарської міської ради, яка відбулася у четвер, 16 травня, так і не допомогла поставити крапку в скандальному питанні щодо тарифів КП «Тепловодоканал».

Цього разу в залі засідань яблуку не було де впасти. Зібралися як працівники «Тепловодоканалу», які переймаються питанням заробітної плати, так і мешканці міста, які прийшли підтримати електронні петиції і заразом прослідкувати, аби влада, часом, за допомогою нових хитрощів не «протягла» «драконівські» тарифи.

Але жодна з електронних петицій щодо зміни складу виконавчого комітету та відставки секретаря Енергодарської міської ради Лесі Нікітіної 16 травня так і не була розглянута депутатами, хоча кворум цього разу відбувся. До них просто не дійшла черга, адже пропозицію перенести розгляд петицій з кінця порядку денного на його початок депутатська більшість не підтримала. Ці важливі для громади питання вперто залишили на десерт. Та до нього справа так  і не дійшла.

А «застрягли» депутати на питанні щодо подальшої долі КП «Тепловодоканал» у контексті визначення тарифів, за якими працюватиме підприємство і забезпечуватиме заробітну плату своїм співробітникам. Пропозиція від влади і, вочевидь, від керівництва КП «ТВК» була наступною:  «запустити» ті скандальні тарифи, які були прийняті в квітні, це викликало хвилю
обурення. Але, щоб зменшити навантаження на людей, встановити тільки 50 % від їхньої повної вартості. А іншу половину пропонували компенсувати КП «Тепловодоканал» із бюджету міста. Та це викликало нищівну критику, адже, як стверджували деякі депутати, законодавство більше не дає право виділяти такі компенсації.

Цього дня народну «любов» міський голова Павло Музика щедро поділив з депутатом Іваном Сорокою, який в різних іпостасях (то директора, то радника) вже багато років «навертає круги» навколо «Тепловодоканалу». А тепер от, виявилося, він ще й профспілковий діяч на комунальному підприємстві! І ця інформація, яку прилюдно озвучив він сам, викликала у присутніх сміх. Івану Васильовичу порадили пройти спеціальні курси, аби  опанувати цю професію. Так би мовити, «герою» дня пригадали й  кримінальну справу з приводу вкрадених з «Тепловодоканалу» 16 мільйонів, і його сьогоднішню надмірну активність у комунальній сфері та величезний вплив на міського голову.

Пристрасті наростали. Сперечалися дуже багато. Та до бійки, на щастя, справа не дійшла. Водночас всі розуміли, що ситуація зайшла в глухий кут. Комунальникам потрібна зарплата, містянам – послуги за доступну вартість.

Під час сесії навіть вирішили зробити паузу, зібралися на окрему нараду депутатським складом за участю активістів. Та жодна з пропозицій, що лунали цього дня, не знайшла повної підтримки. Тому наприкінці дня депутати все ж таки розійшлись, так і не закривши сесію.

Каріна Стрєльнікова