Аеропорт Запоріжжя побудований на 95%

1407
0

З КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» відбувся перший виліт нового регулярного рейсу Запоріжжя – Барселона. Згідно з даними КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», регулярну польотну програму сполученням Запоріжжя ‒ Барселона запустила авіакомпанія SkyUp Airlines.

Регулярний рейс Запоріжжя – Барселона виконуватиметься двічі на тиждень: щосереди та щосуботи. Рейси виконуватимуться на літаках типу Boeing 737-800 та Boeing 737-700 на 189 та 149 місць відповідно. Перший виліт був здійснений із запорізького аеропорту 25 травня.

«Завдяки новим для наших повітряних воріт авіакомпаніям ми маємо реальний розвиток запорізького аеропорту. Нагадаю, що у порівнянні з 2017 роком у 2018 році пасажиропотік збільшився на 15% і перетнув межу 400 тисяч пасажирів. Цей показник досягнутий уперше за понад 25 останніх років.

Звичайно, окремі сподівання з подальшого розвитку ми покладаємо новий термінал КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Хочу повідомити, що на будівельному майданчику вдень та вночі виконують роботи 159 фахівців. Тож досить скоро будівельники завершать свою роботу і тоді введення в експлуатацію нового терміналу залежатиме у тому чилі й від посадовців», — повідомив голова ЗОДА Костянтин Бриль.

Нині будівництво нового пасажирського термінала запорізького аеропорту триває. Загальнобудівельні роботи безпосередньо на терміналі завершені на 95%, нині виконуються роботи з благоустрою прилеглої території. Одночасно тривають внутрішні та оздоблювальні роботи, продовжує надходити обладнання.