В аеропорту Запоріжжя виявили гравців «NBA», які порушили міграційне законодавство

824
0

Завдяки спільній оперативній співпраці між прикордонниками та міграційною службою, в Запорізькому аеропорту були виявлені три громадянина США, які перевищили термін перебування в Україні.

Як повідомляє прес-група міграційної служби, під час паспортного контролю прикордонники виявили, що американці незаконно знаходяться на території нашої держави, оперативно повідомили про це працівників міграційної служби Шевченківського РВ у місті Запоріжжя.

Міграційники терміново виїхали до аеропорту, де з’ясували, що громадяни Америки 1990, 1992 та 1994 року народження спортсмени, гравці Національної баскетбольної асоціації (NBA) приїхали в Україну ще восени минулого року в гості до друзів, щоб повболівати за місцеві баскетбольні команди.

Громадяни Сполучених Штатів після того, як сплив тримісячний термін їх візиту, замість того, щоб виїхати, залишилися,порушуючи законодавство, в Україні. Спортсмени переїжджали з області в область, а останні кілька місяців жили в Запоріжжі.

Під час посадки на рейс Запоріжжя-Стамбул відносно порушників міграційного законодавства спеціалістами Шевченківського РВ було складено адміністративні протоколи за ч.1 ст.203 КпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) із загальним штрафом 5100 грн. та прийнято рішення про їх примусове повернення з України.

Як виявилось, троє амеріканців — гравці БК «Запоріжжя», які виграли з нашою командою бронзу Суперліги.