Громкое дело: суд вернул обвинительный акт против запорожского депутата обратно в прокуратуру

658
0

Жовтневый районный суд города Запорожья вернул обвинительный акт в уголовном производстве относительно главы фракции, депутата Запорожского горсовета Михаила Прасола обратно в Запорожскую облпрокуратуру Валерию Романову. Об этом политик лично заявил на своей странице в Facebook.

Депутат Прасол написал о том, как в первом же заседании суда развалилось дело, которое против него старательно собирала прокуратура Запорожской области под руководством Валерия Романова. Также превратила в политическое преследование депутата.

«10 червня у Жовтневому районному суді міста Запоріжжя відбулось незвичайне перше засідання щодо моєї справи. Справи, якої жадала прокуратура Запорізької області десь останній рік. Справи, що перетворилась в політичне переслідування проти мене як депутата Запорізької міської ради.

Але в першому ж засіданні суд мав прийняти рішення: розглядати обвинувальний акт (це «кропітка» робота прокуратури) чи не розглядати далі? Фактично все, на чому базувалась підозра прокуратурі мені викладена в цьому обвинувальному акті. І от… в першому ж засіданні… суд вирішив повернути акт назад прокурору області Валерію Романову, бо він не відповідає нормам чинного законодавства! Ось як працює прокуратура по відношенню до громадян», — сообщил в видеопосте на своей официальной странице в Facebook Депутат Михайло Прасол.

У понеділок, 10 червня, у Жовтневому районному суді міста Запоріжжя відбулось незвичайне перше засідання щодо моєї справи. Справи, якої жадала прокуратура Запорізької області десь останній рік. Справи, що перетворилась в політичне переслідування проти мене Михаил Прасол як депутата Запорізької міської ради. Але в першому ж засіданні суд мав прийняти рішення: розглядати обвинувальний акт (це «кропітка» робота прокуратури) чи не розглядати далі? Фактично все, на чому базувалась підозра прокуратурі мені викладена в цьому обвинувальному акті. І от… в першому ж засіданні… суд вирішив повернути акт назад прокурору області Валерію Романову (Валерій Романов), бо він не відповідає нормам чинного законодавства! Ось як працює прокуратура по відношенню до громадян. Для тих, хто хоче знати про політичне переслідування мене як депутата 👉🏻 Дивіться, як це відбувалось на сесії Запорізької міськради у січні цього року за участі Валерій Романов — прокурор Запорізької області обласного прокурора Валерій Романов — за цим постанням 👉🏻 https://youtu.be/GEZkx_niqbAОкрема подяка моїй команді адвокатів Stanislav Gryshyn Марина Щасливая Игорь Гребнев

Опубліковано Депутат Михайло Прасол Понеділок, 10 червня 2019 р.

Политик также поблагодарил команду адвокатов из юрфирмы «Ярослав Гришин и партнеры», представляющих его интересы: Станислава Гришина, Марину Щасливую и Игоря Гребнева.
«Суд погодився з нашими доводами щодо грубих процесуальних порушень, допущених слідчим і прокурором. Детальне обґрунтування побачимо в повному тексті ухвали. Однозначно можемо констатувати, що прокуратура Запорізької області не здатна належним чином здійснювати процесуальне керівництво. Це приклад того, як штучні, політично вмотивовані кримінальні справи розвалюються навіть на етапі підготовчих засідань», — также отметил адвокат Станислав Гришин на своей странице в Facebook.

Жовтневий Районний Суд М.Запоріжжя повернув обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Михаил Прасол. Суд…

Опубліковано Stanislav Gryshyn Понеділок, 10 червня 2019 р.

Напомним, в конце января 2019 года прокурора прокурора Запорожской области Романова запихивали в зал горсовета, чтобы он вручил подозрение депутату Михаилу Прасолу.

Как ранее сообщалось, 30 января, во время заседания очередной сессии руководитель прокуратуры Запорожской области Валерий Романов огласил подозрение Михаилу Прасолу, но при этом прокурор изначально боялся войти в зал и перед депутатами, журналистами и другими запорожцами, присутствующих на сессии, огласить Михаилу Прасолу подозрение в совершении преступления, которое предусмотрено статьей 366-1 Уголовного кодекса Украины (декларирование недостоверной информации). Только благодаря призывам Прасола и других присутствующих, удалось буквально на пару минут затащить прокурора за трибуну горсовета.

Согласно законодательству, подозрение депутатам обычный следователь вручать не может — только прокурор области. Но до сегодняшнего дня Романов нарушал закон и присылал к Михаилу Прасолу «своих» людей, которые пытались вручить ему подозрение, при этом понимая, что они нарушают закон.

«Це поведінка прокурора, який нічого гарного для запорізького краю не зробив. За 2 роки праці Романова на Запоріжжі нічого не зроблено, крім вимагання хабарів, корупції, отримання квартир з бюджету та їхньої роздачі своїм наближеним з порушенням закону. А ще і звільнення 83 працівників обласної прокуратури, які люди зараз успішно оскаржують в суді і держава має виплатити за порушення Романова сотні тисяч гривень. І цей прокурор здійснює політичний тиск на мене, бо я кажу всю правду про нього!»,- подчеркнул тогда депутат.

Стоит добавить, что у прокурора, который НИ ДНЯ не проработал в бизнесе имеются сбережения в размере 175 000 долларов и 40 000 долларов супруги. Также чиновник имеет три приличных земельных участка и одну квартиру 48,3 м². Стоит учесть подарки и соцпомощь, которые в общей сумме составляют — 26 000 грн. Да, и пенсия у прокурора приличная — 88 800 грн.