У Запоріжжі визначилися переможці Streetball CUP

811
0

На «Славутич-Арені» відбувся БК «Запоріжжя» Streetball CUP – стрітбольний турнір, організований БК «Запоріжжя» за підтримки федерації баскетболу України та федерації баскетболу Запорізької області. Це всеукраїнські відкриті змагання з вуличного баскетболу – відбірковий етап чемпіонату України УСЛ 3х3, в яких міг взяти участь кожен: як професіонал, так і аматор, як мешканець Запоріжжя, так і гість нашого міста.

Як відомо, баскетбол 3х3 – це олімпійський вид спорту, тому його розвиток в України відбувається шаленими темпами. Цього літа 11-й сезон Української стрітбольної ліги 3х3 встановить новий рекорд за кількістю турнірів — 39 відбіркових етапів пройдуть в 30 містах України. В нашій області заплановані три турніри у Запоріжжі і один у Бердянську. Два тижні тому у Запоріжжі вже відбувся масштабний юнацький турнір, в якому взяли участь 33 колективи з Запоріжжя, Дніпра, Харкова та Енергодара.

На церемонії відкриття БК «Запоріжжя» Streetball CUP, в якому змагалися 16 чоловічих та 6 жіночих колективів з Запоріжжя, Дніпра та Мелітополя, з напутніми словами до учасників змагань звернулися заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров та президент ФБЗО Валерій Елькінсон.
У кожній категорії БК «Запоріжжя» Streetball CUP відбулися групові турніри, де у колових змаганнях були виявлені команди-півфіналісти, а стадія плей-офф, яка відзначалася запеклими та непередбачуваними баталіями, виявила кращі стрітбольні колективи запорізького етапу чемпіонату України УСЛ 3х3 .

У фінальному поєдинку жіночих змагань запорізький колектив «Юні дарування» (Ксенія Панькіна, Софія Прокопенко, Альбіна Пашкіна) переміг мелітопольський МГПУ-2 (Ольга Тарасенко, ГалинаТретьякова, Юлія Грицковян, Ганна Москальова) з рахунком 12:9. В чоловічому фіналі зійшлися два запорізькі колективи. Чемпіонами БК «Запоріжжя» Streetball CUP стали гравці команди «Фейс» (Данило Соколенко, Роман Завада, Марк Бер, Роман Морозов), які перемогли у вирішальному двобої колектив «Де захист?» (Костянтин Сергєєв, Ігор Луньов, Максим Ледньов, Сергій Михайличенко) з рахунком 12:10 (ОТ).

На церемонії закриття відбіркового етапу чемпіонату України УСЛ 3х3 переможців та призерів БК «Запоріжжя» Streetball CUP нагороджували президент БК «Запоріжжя» Віктор Стельмаков та президент ФБЗО Валерій Елькінсон. Усі учасники отримали рейтингові бали FIBA 3×3 в залежності від результатів. Чемпіони кожної категорії отримують право на участь у Суперфіналі чемпіонату України УСЛ 3х3. Чемпіони чоловічої категорії також отримали путівку на турнір категорії PRO (Київ, 13.07).