Українські богатирі вразили енергодарців

625
0

З нагоди дня народження Енергодара, до жителів міста завітали українські спортсмени­богатирі. На стадіоні «Старт» пройшов етап Кубку України зі стронгмену «Strongman Energy Cup — 2019». Головним суддею заходу був Василь Вірастюк – володар титулів «Найсильніша людина України» та «Найсильніша людина світу»

8 богатирів з усієї України виконували силові вправи:
· «Вейт фор хай» (задача спортсмена – перекинути снаряди через планку заданої висоти у найкоротший час) – 4­5 предметів /60 сек;
· «Вікінг­прес» (140 кг) (спортсмен опускає вагу на груди і продовжує повторення з цієї позиції максимальну кількість разів) – 60 сек;
· «Прогулянка фермера» (130 кг) (атлет бере в обидві руки валізи і за сигналом судді починає рух вперед. Наприкінці вправи атлет має занести валізи за фінішну лінію повністю) – 40 м/60 сек.
· «Iceland cross» (130 кг) + «Тайєр Фліп» (покришка стоїть на стартовій позиції вертикально. Атлет за сигналом судді штовхає покришку вперед, після того як вона займе горизонтальне положення на підлозі, ведеться підрахунок перекидань) – 4 рази /90 сек.
· «Тяга Акселя» (220 кг) (атлет підходить до навантаженого акселя (штанги), бере його будь­яким хватом і випрямляється до повного розгинання тулуба і колінних суглобів, заводячи плечі назад. Чекає на команду судді: «Down!», після чого повертається та робить наступне повторення) – на рази/60 сек.
Таке під силу тільки справжнім стронгменам­велетням. Спостерігати за виконанням силових завдань було неймовірно цікаво та водночас хвилююче, бо виконувати такі вправи досить небезпечно. Та ще й погода не підіграла богатирям: cонце щедро зігрівало присутніх.
Гості­богатирі подякували за гарний прийом та відзначили щедрість жителів міста. Енергодарці пригощали спортсменів медом з горіхами, морозивом та навіть м’ясом, приготованим на вогнищі. Одним словом, стронгменам в Енергодарі сподобалося.
Від себе хочемо додати, що енергодарці залишилися в захваті від побаченого, а деякі сміливці навіть спробували свої сили у богатирських вправах. Сергій Буланов, працівник Запорізької ТЕС, показав неймовірну витримку і майже 2 хвилини тримав дві бензопили вагою близько 5 кг.
Наприкінці змагань суддівський склад підбив підсумки та оголосив імена переможців. Перше місце виборов Денис Дубровський, який отримав Кубок турніру від міського голови Енергодара. Друге місце зайняв Андрій Кошубський, а Вячеслав Антохі посів третє місце.
Дар’я Климак