Нагороджено переможців премії «Спортивна гордість Запоріжжя»

676
0

На базі палацу спорту «Юність» відбулася церемонія нагородження регіональною премією «Спортивна гордість Запоріжжя». Цей конкурс був започаткований Асоціацією спортивних організацій за підтримки Управління молоді, фізично культури та спорту облдержадміністрації.

За результатами виступів у кожному сезоні відзначаються кращі спортсмени Запорізької області. Цього разу вшановували кращих спортсменів і тренерів весни. За регламентом конкурсу лідерів визначали шляхом голосування у два етапи:  на першому трійки претендентів визначали журналісти та фахівці, на другому переможців обирали шляхом народного голосування на платформі журналу VIP CLUB. Цього разу участь у голосуванні взяли майже п’ять тисяч респондентів.

Привітала спортивну спільноту начальник управління фізичної культури і спорту ЗОДА Наталія Власова, яка відзначила важливість та необхідність таких заходів.

— Весняний сезон не став винятком для запорізького спорту як за організацією обласних та всеукраїнських змагань, так і за здобутими нагородами на найпрестижніших міжнародних турнірах. Запорізькі атлети лише в олімпійських видах програми 13 разів підіймалися на п’єдестал пошани. Радували високими результатами спортсмени з неолімпійських та паралімпійських видів спорту. Ці тріумфи – результат напруженої роботи величезної команди фахівців, кожен з яких заслужив найтепліших слів подяки і низький уклін. Дякую Асоціації спортивних організацій за те, що проводить таку роботу. І хочу запросити долучитися до обласної премії «Sport Star», — зазначила Наталія Власова.

Голова Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух розповів,  що особливість цього конкурсу в тому, що переможців обирають тисячі запоріжців. Хоча попередньо відбувається професійний відбір – кандидатури відбирає Асоціація спортивних журналістів України. Таким чином  досягається дві мети: підтримка і преміювання наших спортсменів, і друга – популяризація спорту в нашому регіоні.

За інформацією Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА, в номінації «Спортивна гордість Запоріжжя» (Кращий спортсмен з олімпійських видів спорту) перемогу здобув дзюдоїст Віталій Шепель, а кращим тренером став його наставник Віктор Ковальов. Навесні цей тандем приніс Запоріжжю  золото Кубка Європи, бронзу European Judo Open, золото Універсіади України.

На перемогу у номінації «Спортивна слава Запоріжжя» (Кращий спортсмен з неолімпійських видів спорту або паралімпійського, ветеранського чи масового спорту) претендували три представниці: легкоатлетка Лілія Аполосова, представниця гирьового спорту Любов Черепаха та дзюдоїстка Інна Черняк. Найбільше голосів у народному опитуванні зібрала дніпрорудненська метальниця списа Лілія Аполосова.

Як і минулого сезону, найбільше голосів було віддано за конкурсантів у дитячій номінації – «Спортивна надія Запоріжжя», де за підсумками весни вперед вийшла 13-річна плавчиня Валерія Хацаревич. Головним досягненням вихованки СДЮШОР «Спартак-КПУ» навесні стали сім медалей чемпіонату України, в тому числі три золота. Кращим тренером регіону відповідно визнано наставника дівчини – заслуженого тренера України Петра Шлюєва.

За ініціативи організаторів конкурсу було вирішено виділити грошову премію і для чемпіонки та рекордсменки України з важкої атлетики Валерії Орлової, яка у голосуванні зовсім трохи відстала від першого місця.

Також було відзначено лауреатів і в четвертій, партнерській номінації – «Спортивна наснага Запоріжжя». Нагадаємо, тут переможців визначають самі меценати. Тож грошовою премією було відзначено призера чемпіонату Європи з важкої атлетики Кирила Пирогова.

Крім цього, президент Запорізької міської федерації боксу Володимир Сосуновський нагородив преміями двох молодих та перспективних боксерів. Це чемпіонка України серед юніорів, перший номер збірної України у своїй віковій категорії, переможниця та призерка різноманітних турнірів, фіналістка чемпіонату Європи Олександра Горбуненко та чемпіон і призер чемпіонатів України, призер чемпіонату Європи серед школярів Ігор Шаров. Цієї весни хлопець здобув золото міжнародного турніру з боксу серед юніорів — «Кубок президента Азербайджану-2019» та срібло міжнародного турніру з боксу серед юніорів на призи Сергія Данильченка.