У Запоріжжі стартує «місячник чистоти до Дня міста»

1017
0

81029366d986b4e62eeaf7e9aa696329Сьогодні у мерії відбулось засідання міськвиконкому, де було розглянуто проект-рішення про проведення «місячника чистоти до Дня міста». Така акція проходить вперше за ініціативи Департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради.

«Місячник чистоти» буде проводитись на Набережній магістралі, каскаді фонтанів «Веселка», через те, що там буде проводитись «Покровський ярмарок» і тому згідно з ухваленим рішенням міськвиконкому, Вознісенівській районній адміністрації та комунальним підприємствам міста було доручено привести до ладу вищезазначену територію.

— Крім цього, є додаткове питання до райадміністрації: формування шляхопроводу, який проходить через Набережну магістраль. А також, ми пропонуємо районним адміністраціям, департаментам інфраструктури та благоустрою, ЖКХ, освіти і науки, спорту та молоді, охорони здоров’я, управленню з питань екологічною безпеки привести територію, де будуть проходити основні заходи, в належний стан. Також, просимо керівників підприємств, в тому числі і промислових, привести до ладу території, які за ними закріплені, — додав заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради Віктор Хоцький.

Крім того, районні адміністрації і власники територій мають активізувати свою роботу по покосу та знищенню карантинних рослин, вивозити сміття з територій району. Що стосується інспекції по благоустрою, то їй було доручено провести рейди по місту. Для того, щоб усі суб’єкти господарювання території привели закріплені за ними ділянки в належний санітарний стан.

Також, на виконкомі депутати закликали мешканців Запоріжжя долучитися до акції «Місячник чистоти до Дня міста».