Запорізька влада оголосила війну аграрним рейдерам

705
0

Питання рейдерського захоплення ТОВ «Агротіс» та ТОВ «Агротіс плюс» обговорили учасники засідання регіонального оперативного штабу, яке відбулося під головуванням голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Засновник ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс» Олександр Чубенко розповів, що сторонніми особами незаконним шляхом його було виключено зі складу засновників та звільнено з посади директора цих підприємств, про що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено відповідні записи.

Державним реєстратором виконавчого комітету Семенівської сільської ради 15 січня проведено державну реєстрацію змін до відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про ТОВ «Агротіс Плюс» та ТОВ «Агротіс» (зміну керівника юридичної особи, зміну складу засновників (учасників) юридичної особи).

Співробітники прокуратури оперативно відреагували на цю інформацію та вжили відповідні дії: до ЄРДР уже внесено відповідні відомості та розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Крім цього, Головним територіальним управлінням юстиції у Запорізькій області здійснюються правові заходи щодо скасування незаконних реєстраційних дій в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

— Всі служби спрацювали злагоджено та оперативно. Дуже страшно, коли ти все своє життя працюєш та розвиваєш власне підприємство, а одного дня ти все втрачаєш в одну мить. Відбулося рейдерське захоплення мого бізнесу. Та завдяки роботі оперативного штабу моє право на власний бізнес було врятовано, — зазначив Олександр Чубенко.

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив, що захист прав громадян – це один із головних обов’язків державних органів влади.

— З метою недопущення та подолання аграрного рейдерства в Запорізькій області було створено регіональний оперативний штаб з протидії протиправному поглинанню та силовому захопленню сільськогосподарських підприємств. Завдяки активній та злагодженій роботі членів «антирейдерського» штабу в Запорізькій області протягом 2017 року фактів аграрного рейдерства не зафіксовано. На жаль, на початку 2018 року в регіоні сталося захоплення двох сільськогосподарських підприємств: ТОВ «Агротіс» та ТОВ «Агротіс плюс», у користуванні яких знаходиться близько 9000 гектарів землі. Для з’ясування обставин було скликано позачергове засідання оперативного штабу, на якому було чітко скоординовано дії його членів. Зокрема, це стосувалося співпраці Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області та прокуратури Запорізької області. «Антирейдерський» штаб взяв ситуацію під контроль. Тож нині завдяки злагодженій та оперативній роботі порушені права поновлено. Наразі триває досудове розслідування. Наша головна мета – очистити Запорізьку область від рейдерів та загарбників, аби таких ситуацій просто не виникало. Хочу наголосити, що захист прав громадян – це один із головних обов’язків державних органів влади. Тож не варто вплітати в цю ситуацію якісь політичні партії. Ми працюватимемо над тим, щоб рейдерства в Запоріжжі не виникало, а порушники розуміли, що без покарання це не залишиться, — відзначив Костянтин Бриль.