Ху із містер Бубенчик?

1011
0

Всього три факти про країну, а якій ми живемо. Спочатку новина від УНІАН:

“В Херсоне группа лиц предприняла попытку отбить у сотрудников СБУ недавно задержанного на админгранице с Крымом «депутата городского совета» Евпатории.
Об этом в Facebook сообщил постпред президента в АРК Борис Бабин. «С грустью констатируем отсутствие должного уровня координации правоохранительных органов, которое приводит к подобному поднятию головы российского пятой колонны в районах приближенных к Крыму», — сообщил он». (5.04.2018 р.)

А ось ще один сюжетик. Днями українські прикордонники затримали рибальське судно “Норд” з Керчі. Давно відомо, що це російські прикордонники мають право затримувати українських рибалок ледь не на рейді Бердянська. За Януковича вони взагалі організували “сафарі” на донецьких рибалок, коли під радісні крики на відео таки втопили чотирьох громадян України.

Так ось, після гнівного рику з російського МЗС, з’явилася ціла низка повідомлень. “Экипаж судна «Норд», возможно, вернется в Керчь» (УП, 5.04.2018 р.). А як же інакше — у нас дружба і війни немає…

А ось це повідомлення взагалі вибило з колії:

«Капітана заарештованого керченського судна «Норд» Володимира Горбенка пізно ввечері 5 квітня відпустили з-під варти в будівлі Херсонського міського суду… Раніше повідомлялося, що засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу перенесли на 6 квітня через неявку обвинуваченого».

То виходить, що у правоохоронців не вистачило часу, аби своєчасно привезти затриманого до суду? Та ні: це постійний представник Президента в Автономній республіці Крим Борис Бабин все наплутав:

«В Херсоне группа лиц попробовала отбить у сотрудников СБУ задержанного капитана керченского судна «Норд» Владимира Горбенко, которому должны были избрать в городском суде меру пресечения… Бабин подтвердил данный факт, и отметил, что в указанной группе было до 15 человек. Однако опроверг уже распространенное рядом СМИ сообщение, со ссылкой на его информацию в Facebook, что лицом, которое пытались отбить, является недавно задержанный на Херсонщине сотрудниками СБУ депутат «Евпаторийского городского совета». («Страна.ua», 5.04.2018 р.)

Що маємо в сухому залишку? Спільними зусиллями т.зв. українських і т.зв. правоохоронців, за підтримки тітушок, в прикордонному регіоні вдалося визволити порушника кордону з “КримНашу”. Який, зрозуміло, ще й виявився (за даними Генпрокуратури) громадянином України…
А тим часом телевізор та стеце-кремлеботи просто шаленіли з того, що чи то затримали, чи то збиралися затримати такого собі Івана Бубенчика. Не знали, хто такий? Та ніхто не знав! Ось невідомий нам політолог Сергій Гайдай пише у Facebook:
“Ім’я цієї людини майже ніхто не знав, навіть ті, хто був на Майдані. Але саме вона, а не Парасюк, змінила нашу історію. Цю людину сьогоднішня українська влада повинна оберігати, давати йому нагороди, забезпечувати повагу і шану. 20 лютого 2014 року «Беркут» Януковича, після вбивства декількох десятків протестувальників у Мариїнці 18-го лютого, повинен був зачистити Майдан. Але воля і сміливість Івана, пострілами зупинила беркутівців і обернула їх на втечу по Інститутській. Саме це змінило долю Майдану і історію України.
Всі ці події забезпечили прихід до влади нового Президента, нових народних депутатів, нових міністрів та інших представників правлячого класу. Зараз не покарано жодного з тих, хто розстрілював Небесну Сотню. Але вчора Іван Бубенчик, доброволець АТО, був заарештований за вбивство беркутівців». (4.04.2018 р.)
Підставою для цього запису, а потім і висунення Бубенчику підозри в убивстві стало інтерв’ю останнього 19.02.2016 року. Тобто більш як два роки тому, до того ж якомусь маловідомому виданню Bird in Flight (“Птаха в польоті») під заголовком : «Иван Бубенчик: «Я убил их в затылок, это правда». А ось початок того інтерв’ю:
«Первыми убитыми 20 февраля 2014 года, в день расстрела протестующих на Институтской, были не активисты Майдана, а бойцы «Беркута». Львовянин Иван Бубенчик утверждает, что они погибли от его выстрелов».
Словом, стріляв з третього поверху Консерваторії (поряд з Майданом), беркутівці ж стояли біля стели на тому ж Майдані, а зазнавши втрат, втекли…
Втім, читаємо список «Небесної сотні» в частині втрат правоохоронців. 20.02.2014 р. загинуло п’ятеро, і з них четверо «беркутівців». Двоє із них від вибуху на своїй базі… у Львові. А ось ще про двох подамо цитати («Вікіпедія»):
«Зубок В.В., прапорщик, погиб в результате проникающего огнестрельного ранения (пуля пробила бронежилет) в районе Институтской ул. в Киеве.
Симисюк Н.Н., старший сержант, погиб 20 февраля в 9:05 на ул. Институтской в Киеве после проникающего огнестрельного ранения в голову (под каску, в лоб, практически одновременно другая пуля попала в ногу».
Таким чином пан Бубенчик є брехун за всіма пунктами свідчень: що стріляв в командирів, що стріляв в район стели на Майдані, що вбивав пострілами в потилицю!
Але найголовніше інше! На Майдані стояла тьма людей, і постріли з “Калашникова”, та ще й з боку Консерваторії всі б не лише почули, але й побачили б. І ще: до ночі на 22 лютого в Україні була влада Януковича, котра провокацією з пострілами скористалася б на всі сто. І вже останнє: під час «сафарі», яке під виглядом «Чорної роти» «Беркуту» влаштував у Києві путінський спецназ, понад 50 протестувальників і трьох правоохоронців вбили не заради розваги! А лише, щоб підкреслити: в Україні не розстріл, А ГРОМАДЯНСЬКА ВІЙНА, у якій є загиблі з обох боків.
І ось завчасно проведений через всі кола слави доброволець АТО і «Народний Герой України» робить зізнання, які протягом більш як двох років нікого не цікавлять. Бо тоді прокуратура лише ховала кінці російської причетності до розстрілу “Небесної сотні”. Зрештою сховала, і тепер можна заявити, що то Майдан сам себе розстріляв. Втім, тут відразу ж все стихло: Бубенчика відпустили, бо “прокуратура вийшла сама на себе”… Адже головним спікером, який закликав саме до зброї на Майдані був тоді Генпрокурор Луценко. У нього ж язик без кісток…
А тепер спробуйте не погодитися з нами, що в Україні сьогодні не лише філіал російського Генштабу під керівництвом генерала Муженка, не лише радянська міліція під личиною поліції Авакова, але й прокуратура цілком путінська. Яка в потрібну мить вам все зробить «красіво». А ось у випадках, коли б вона мала захищати інтереси Української Держави, як у Херсоні, її миттєво розбиває параліч.
Факт…

Леонід Романовичов