У Запоріжжі виступив рок-гурт «Беz Обмежень»

753
0

Квіти, овації і повна зала людей — у Запоріжжі пройшов концерт нині популярного в Україні рок­бенду «Беz Обмежень». Спочатку хлопці відвідали фан­зустріч у торговельно­розважальному центрі, під час якої всі охочі мали змогу поставити будь­які запитання, сфотографуватися з учасниками гурту і взяти в них автограф. Крім того, серед запоріжців розіграли чотири квитки на концерт бенду у БК «Дніпроспецсталь»

Не дивлячись на те, що рок-­гурт «Беz Обмежень» був створений ще у 1999 році у рідному для хлопців місті Мукачевому, широку популярність вони здобули завдяки талант-­шоу «Х-­фактор» у 2016 році.
— Ми абсолютно не жалкуємо, що «вв’язалися» в шоу «Х­-фактор», — говорить вокаліст гурту Сергій Танчинець. — Краще використати шанс, а потім про це шкодувати, ніж не використати і шкодувати, що проґавив таку нагоду. Нам запропонували взяти участь в проекті «X­фактор», і я особисто не знайшов причин відмовитись. Від всього цього ми отримали тільки плюси. До проекту «Беz Обмежень» був доволі нішовим колективом — нас знала невелика кількість людей, а після участі в «Х­факторі» про нас дізналась вся Україна. Більше того, участь в таких проектах — величезний досвід, навіть для колективів, які існували до того 17 років. Це ­ вихід із зони комфорту, співпраця з людьми, які знають, як створювати якісний продукт. Мені хочеться порадити всім, хто вагається, обов’язково брати участь в таких проектах.
Під час фан­зустрічі члени гурту повідомили, що не планують брати участь в «Євробаченні», бо не бачать себе в цьому проекті. А на запитання: «Чи у рідному Мукачевому ви ­ «зірки»?» Сергій віджартувався: «Я не сказав би, що ми там ­ «зірки», але ходимо по місту, постійно посміхаючись і вітаючись з людьми».
Бажаючих щось особисто запитати у членів рок­бенду було чимало. У багатьох у дитинстві була мрія стати вокалістом гурту. До речі, Сергій, як і багато хлопців, які росли в Радянському Союзі (авт. ­ Сергій народився в 1982 році), мріяв стати космонавтом, ця мрія, як бачимо, не збулася і, напевно, вже не збудеться. Фанати також запитували про музичні смаки колективу і чи слухають учасники гурту свої власні пісні:
— У мене є декілька улюблених радіостанцій: одна транслює світову музику, інша ­ рок­музику, третя ­ виключно українські пісні, — розповідає Сергій. — Якщо говорити про те, що мені подобається в цілому, то найкращим проектом в світі за всю історію існування музики я вважаю гурт «Metallica». Це ­ класика рок­музики, яка на сьогодні залишається актуальною. Що стосується власних пісень, ми їх чуємо на стадії запису, монтажу, на репетиціях, концертах, але так, щоб дома ввімкнути і слухати — ні.
Що стосується туру «Буду з тобою!», в рамках якого гурт завітав до Запоріжжя, на момент прибуття хлопців до нашого міста вони вже відіграли близько 70 концертів, а попереду було ще 20.
— Ми відвідуємо великі і маленькі міста нашої країни. Нарешті українські артисти після Революції гідності отримали змогу їздити в тури, тому що публіка хоче чути українські пісні, — прокоментував Сергій Танчинець. — В альбомі, на підтримку якого ми вирушили в тур, сім пісень і бонусний трек «Кохана». Останньою була написана і записана пісня «До небес», і для мене вона трішечки особливіша, ніж інші. Що стосується пісні «Кохана», ми її виконували на «Вечері пам’яті Миколи Мозгового», куди нас запросила його донька Олена Мозгова. Не дивлячись на те, що гурт ніколи не мав досвіду виконання пісень інших авторів, ми із задоволенням погодилися взяти участь в концерті. Композиція «Кохана» відразу мені запала в душу, бо вона подібна до тієї музики, яку грає гурт «Беz Обмежень». Цей трек з нашим аранжуванням на «Youtube» набрав вже більше мільйона переглядів, і це дуже неочікувано і приємно для нас.
Під кінець фан­зустрічі хлопці поділилися, як відсвяткують 20­річчя колективу: «В нас День народження 14 січня, але ми роз’їдемось відпочивати, тому святкування перенесли на 14 лютого. Відзначимо День народження гурту концертом».
Вже о 19.00 хлопці вийшли на сцену ПК «Дніпроспецсталь», де їх зустріла публіка аншлагом і гучними оплесками. Концерт розпочався з пісні «Буду з тобою!». Спочатку вокаліст гурту перепросив за те, що концерт, який мав відбутися ще влітку, був перенесений. Після того, як хлопці виконали другу пісню, Сергій Танчинець зізнався: «Ви дуже привітні. За це дякую! Запоріжжя ­ одне з кращих міст, в якому ми виступали за останній рік». Від себе додамо, що кожну пісню глядачі в залі співали разом з гуртом, а по завершенні кожної композиції зал «вибухав» гучними оплесками.
— Особливо приємно співати цю пісню в місті козацької слави, де зародились і вижили українська впертість, душа і несамовита енергія, яка рухає нас кожного дня вперед і дає сили для боротьби. Пісня «Моя країна» написана саме про таких людей, як ми з вами, про тих, хто вважає себе українцем, переживає за свою країну і робить все для того, щоб відчувати себе в своїй державі гідним сином українського народу, — звернувся до зали Сергій.
Загалом під час концерту вокаліст бенду активно спілкувався з публікою, жартував і розповідав цікаві історії. Після того, як члени гурту виконали всі композиції з нового альбому, вони взялися за «важку артилерію» — старі, добре відомі композиції.
Коли відлунала остання композиція, публіка викликала рок-­бенд «на біс». Хлопці виконали пісню «Листопад», а потім запросили на сцену малечу: «Але тільки тих, кому не виповнилось 16 років. Бо інколи дівчата «22+» виходять (сміється). Ми все це робимо для того, щоб подобалося дітям. Мені хочеться, щоб ви водили на концерти до українських артистів з правильною громадською позицією малечу, тому що це надзвичайно важливо в наш час».
Тож під шалені танці дітей на сцені та неймовірні оплески залу рок­бенд «Беz Обмежень» виконав разом із залом останню композицію у цей вечір «Без неї ніяк».
Після концерту члени гурту трохи відпочили і вийшли до холу ПК «Дніпроспецсталь», аби сфотографуватись і роздати автографи своїм прихильникам.

Іванка ВОЛОЩУК, фото автора