Укропівець Ярослав Гришин звернув увагу Запорізької облради на спроби звільнити успішного керівника найкращого в Україні дитбудинку «Сонечко»

613
0

13 березня під час засідання президії Запорізької обласної ради напередодні позачергової сесії голова фракції УКРОПу, правозахисник Ярослав Гришин звернув увагу керівників ради та голів фракції ради на спроби незаконно звільнити головного лікаря комунальної установи «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко» Запорізької обласної ради Олену Лебедєву.

Депутат зазначив, що 1 квітня 2019 року закінчується контракт Лебедєвої, але його не збираються подовжувати — фактично це є звільненням керівника. Ярослав Гришин звертає увагу, що Лебедєва має 30 років професійного досвіду, 6 років на посаді, її двічі обирали на 3 роки головним лікарем закладу, колективного листа на підтримку Лебедєвої підписали 70% колективу, заклад і головний лікар неодноразово останніми роками були відзначені як головою Запорізької облради, так і головою Запорізької обласної державної адміністрації.

«Лебедєва — це не «наша» людина, її посада — не наша «квота»: вона звернулась до УКРОПу так само, як і до всіх інших сил, з проханням розібратися в ситуації», — на думку Ярослава Гришина, звільнення Лебедєвої є помилкою, і обласна рада ще має можливість цю помилку не зробити.

Крім того, зазначає Гришин, кадрове питання «Сонечка» вирішує кадрова комісія, в якій представлені лише 3 фракції, а розглядати його збираються на позачерговій сесії облради, хоча позачергові сесії мають скликатися лише для вирішення невідкладних соціально-економічних питань — не для кадрових.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Запорізької облради 14 березня мають розглянути проект рішення «Про звільнення Лебедєвої О. В., головного лікаря комунальної установи «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко» Запорізької обласної ради». У документі йдеться про те, що термін контракту спливає 1 квітня 2019 року. У Запорізькому УКРОПі вже зазначили: кадрове питання жодного разу не виносилося на депутатські комісії та погоджувальну раду, що суперечить пункту 2.6.5. Регламенту роботи Запорізької облради, що затверджений радою 17.03.2016 № 41.

Довідка. КУ «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко» Запорізької облради» відноситься до закладів охорони здоров’я та є спеціалізованим дитбудинком психоневрологічного профілю, призначеним для медико-соціальної реабілітації дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей з кризових сімей соціального ризику, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від народження і до 7 років.