Як ізраїльський політтехнолог Моше Клюгхафт поліпшує настрій українським патріотам

624
0

У п’ятницю зранку стало відомо, що ЦВК зрештою порахував всі голоси. У підсумку Володимир Зеленський отримав 30,24% підтримки виборців, Петро Порошенко — 15,95%, Юлія Тимошенко — 13, 40%, Юрій Бойко — 11, 67%.

Кілька зауважень. Бойко, якого разом і Порошенком на дільницях Південного Сходу тягнули ледь не за вуха, аби ОБОМ забезпечити прийнятний результат, звинуватив Вілкула у тому, що це він дозволив чинному Президенту увійти до другого туру.

Юлія Володимирівна, котра на прес-конференції за підсумками першого туру, назвала факти фальсифікації виборів, заявила, що до суду не піде. Хоча мова йде про вкиди бюлетенів за Порошенка на малих дільницях, а також про нахабне перекидання бюлетенів з голосами, відданими за інших кандидатів, у купку чинного президента. Втім, і цього виявилося мало: на багатьох дільницях результат, зафіксований на протоколах з мокрими печатками, не відповідає даним, оприлюднених на сайті ЦВК. Ну, і ви здогадалися, на чию користь?

Деякі експерти звернули увагу на те, що Юлія Володимирівна погодилася не фіксувати фальсифікації на національному та МІЖНАРОДНОМУ судовому рівні не просто так. Тут або їй щось обіцяно Петром Олексійовичем, або з нею були розмови і в Посольстві США, і з представниками Путіна. Які попросили “не возникать”. З чим Юлія Володимирівна і погодилася.

Ще про Бойка. У другий тур, разом з Порошенком його не втягнули, втім, домашні заголовки а-ля Єльцин-Зюганов 1996 року, чи Кучма-Симоненко 1999 року працюють і без Бойко. Адже коли дивитися на представників творчої та й просто української інтелігенції, то вони майже по всій країні створили… Галичину. Ту Галичину, якій палець покажи (про це у минулому нашому блозі “Чому “брошенка” з “Мінстеця” закатала істерику, і як Порошенку виграти вибори на Запоріжжі?), і вона побіжить голосувати за “патріота”. Яким в різні періоди були Кучма, Марчук, Тимошенко, яценюк, а тепер Порошенко.

Бо ж “Путін нападе”! А те, що не Бойко став зручним спаринг-партнером Петра Олексійовича, а Зеленський, то це все “фігня, малята”…

Нам вже з цього приводу доводилося цитувати телеведучого і письменника Остапа Дроздова. Ось ще одна його цитата:

“…Виборець Порошенка – найнебезпечніший виборець. Бо він підняв поріг ПРОЩЕННЯ до небувалої висоти. Він свідомо дав себе підкупити очевидними здобутками – і змусив заплющити очі на очевидні злочини. Одне від другого невід’ємне.

Одна рука в захисті української мови – а друга в держтендерах. Одна рука в антиросійській риториці – а друга в нарощуванні обсягів торгівлі між двома дружніми країнами. Одна рука в деклараціях щодо НАТО – а друга в оборонпромі. Одна рука в «томосі» – а друга в формуванні своєї ЦВК.
Там дуже багато отих “других рук”. Виборець Порошенка свідомо обирає одну з них, чудово знаючи про існування другої. Це – навіть не злочин. Це – ідейне толерування темної сторони медалі, а значить, її заохочення.
Ми вже туди ступили однією ногою в хитру технологію, яку я називаю «симпатичний, благородний, тюнінгований патріотизмом, наш рідненький, незамінний олігарх”.
Додамо від себе, що ми не лише кудись ступили — ми вже очі видряпаємо кожному, хто закликає нас до розуму. І “тащимося” з віршиків на кшталт:
«Коли живеш в країні ідіотів
Пошитись в дурні — є несхибний шанс…»
Тобто ще вчора: «Наш народ мудрий. Ми славних дідів онуки”, і раптом “країна ідіотів”. Бо, бач, не спрацювала «сітка» підкупу, та й фальсифікатори нашкребли лише нещасні 15,95 відсотків голосів, і переміг Зеленський. Якого, як бачимо, й обрала та «країна ідіотів».
Зазначимо також, що істерика післявиборчого понеділка у вівторок була замінена “високою ідеєю”. Зокрема, все угрупування стеце-кремлеботів націлилося на розгін в соцмережах ідеї дебатів Зеленського з Порошенком. Бо ж останній сподівався вчергове вдало сховати теле-аудіо суфлери і розгромити свого опонента у прямому ефірі.

Втім, “підлий” Зеленський у середу розповсюдив відео, на якому не лише запропонував Порошенку подебатувати, та ще й добряче того потролив. Адже Петро Олексійович, доводячи свою паству до екстазу, вже багато чого наговорив про свого опонента:

“Звертаюся до Петра Порошенка, ви кличете мене на дебати, мріяли, що я втечу, «відморожусь», сховаюсь. Ні. Я — це не Ви в 2014 році. Я приймаю виклик, ось мої умови: очікую Вас тут, на НСК «Олімпійський»… Кандидати повинні обов’язково пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів — країні потрібен здоровий президент…

У знак поваги до третини громадян України Ви повинні публічно сказати, що дебати пройдуть не з маріонеткою Кремля або Коломойського, не з ватником, не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом в президенти Володимиром Зеленським».

Команда Порошенка провела безсонну ніч і о 4.30 у четвер дала відповідь: “Ну що ж, стадіон так стадіон”.

Зеленський же розповсюдив нове відео вже з пропозицією Юлії Тимошенко стати арбітром згаданих дебатів. Реакція від Порошенка з’явилася о 6.00 п’ятинці: “Володимире Олександровичу! Не бійтеся, дебати — то не страшно”.

Тобто, бачимо, що креативщики Зеленського поки переграють своїх колег зі стану Порошенка. Втім, останні не панікують. “Саакашвілі заявив, що Порошенко найняв проти Зеленського ізраїльського фахівця з чорного піару. За словами колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, ізраїльський піарник Моше Клюгхафт найближчими днями «викине серію брудних трюків» проти шоумена Володимира Зеленського» (Гордон, 2.04.2019 р.).

Інформацію підтвердив народний депутат Сергій Лещенко, підкріпивши її фотографіями з офісу каналу «Прямий» та інших місць перебування Клюгхафта. Останній, зазначимо, наслідив у Грузії, де брудними технологіями фактично вбив перемогу демократичного кандидата Вашадзе в інтересах російського олігарха Іванішвілі. Тобто і зробив президентом Грузії Саломе Зурабішвілі.

І тут ми без всякої надії на розуміння звертаємо увагу «радетелей” чистоти української справи: битву патріота Порошенка проти непевного, скажімо так, Зеленського, очолює майстер чорного піару з Ізраїлю. Втім, тут не тільки ховають очі українські патріоти, а й мовчать єврейські організації України, мовчить і ізраїльський МЗС. Всіх все влаштовує?

Леонід Романовичов