У Запорізькій області нові ціни на вивіз сміття

1070
0

У середу, 15 травня, у приміщенні Енергодарської міської ради відбулося громадське обговорення підвищення тарифів на вивіз та захоронення сміття. Розрахунки на нові тарифи були представлені керівництвом  нового комунального підприємства «Чисте місто» Енергодарської міської ради.

Під час звернення до присутніх директор КП  і за сумісництвом депутат Іван Попов почав жалітися на непросте становище підприємства, яке пов’язане з деякими особливостями конкурсу  з обрання  компанії­обслуговувача.

Зі слів керівника, з 1 травня цього року у більшості міст України були переглянуті тарифи на вивезення сміття. Ось і  Енергодар, вважає він, також  потребує реформації. Комунальники, які будуть займатися вивезенням побутових відходів із Енергодара, повинні займатися й захороненням їх на  міському полігоні ТБО. А це все, кажуть, потребує немалих витрат.

Представниками «Чистого міста» було запропоновано замінити діючий тариф, встановлений КП «ПКВ»  (а це 6,36  грн) на новий,  як їм здається,  досить обґрунтований, що складатиме  14,90  грн за вивіз та 7,00 грн за захоронення сміття — і всього 21,98 грн з людини.

Присутні в залі з великим обуренням сприйняли оголошену інформацію і навіть не стали слухати пояснення економіста підприємства. Люди з  недовірою  віднеслися до проведеного тендеру, в якому взяли участь представники цієї організації, а про підвищення  тарифу і чути нічого не бажали.

Що стосується проведеного конкурсу на це вакантне місце, дехто з міських підприємців, як виявляється, нічого не знав про те, що він проходив. Євген Данильченко розповів, що якби побачив хоча б одну  таку об’яву, то залюбки взяв би участь у конкурсі, бо, як каже, йому є що запропонувати. За його словами, досвід роботи у цій галузі є, і немалий, та і розрахунки тарифів могли б надати  набагато менші та вигідніші.

Після вже традиційних словесних баталій, за пропозицією  присутніх городян, підняли питання сортування сміття. Мешканці міста пропонували не захаращувати полігони відходами, а переробляти сміття та отримувати прибуток. Представники підприємства «Чисте місто» пообіцяли  городянам попрацювати над цим питанням.

Що буде далі з тарифами в Енергодарі, залишається лише здогадуватись. Та будемо все ж таки сподіватись, що розум та здоровий глузд переможуть у цій боротьбі.

Варвара Соболева