Запорізький прокурор затриманий Державним бюро розслідувань на хабарі у Києві, — депутат (ФОТО)

584
0

На отриманні хабаря прокурора затримали працівники Державного бюро розслідувань.
Депутат Запорізької міськради Михайло Прасол заявив, що на хабарі затриманий той прокурор, який найнятий в обласну прокуратуру Валерієм Романовим. І призначений на місце одного з 83 звільнених працівників.
«Під час отримання хабаря (!) у 3000 $ слідчого та посередника затримали працівники Державного бюро розслідувань на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що цей прокурор закріплений за прокуратурою Запорізької області та командирований до Києва. І цього ж прокурора Валерій Романов найняв на роботу — на одне з місць незаконно звільнених ним 83 професійних працівника. Ось така корупційна та розвалена правоохоронна система, яку очолив горепрокурор Романов!», — написал на сторінці у Facebook депутат Михайло Прасол.
Як повідомляє ДБР https://dbr.gov.ua/news/dbr-zatrimalo-slidchogo-prokuraturi-kiivschini-razom-iz-poserednikom-pri-otrimanni-nepravomirnoi-vigodi, за попередньою інформацією, слідчий спільно з посередником вимагали неправомірну вигоду в сумі 5000 доларів США в потерпілого за:
− активізацію досудового розслідування у кримінальному провадженні;
− передачу на відповідальне зберігання його викраденого транспортного засобу Volkswagen Multivan.
Зазначимо, на теперішній час вирішується питання про повідомлення про підозру затриманим за ч. 3, ст. 368 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.
Як «ВЕРЖЕ» повідомляло раніше: 21 червня о 16:30 під стінами Запорізької обласної прокуратури пройде мітинг проти корупції прокурора області Романова.