Компенсацию кредитных процентов за энергосберегающие кредиты для ОСМД выплатят из бюджета Запорожья, — депутат

582
0

Во время 41-й сессии Запорожского городского совета 27 июня большинством голосов приняты изменения в программу возмещения процентных ставок по привлеченным в кредитно-финансовых учреждениях кредитам, предоставляемым объединением совладельцев многоквартирных домов и жилищно-строительным кооперативам (ЖКБ) на реализацию энергосберегающих проектов в жилищно-коммунальном хозяйстве на 2018-2020 годы.

Глава фракции УКРОП депутат горсовета Михаил Прасол отметил о системной поддержке и развития домов ОСМД города.

«Затверджено, що на 2019 рік для компенсації кредитних відсотків за впровадження енергоефективних та енергоощадних заходів у будинках ОСББ та житлово-будівельних кооперативів, департамент житлово-комунального господарства міської ради передбачає додатково 1 мільйон гривень. На цей рік сума коштів передбачає 2,5 млн грн. Загалом на програму передбачаються близько 4 млн гривень. Вважаю це виваженим кроком для підтримки ОСББ. Адже в нашому місті певні об’єднання співвласників багатоквартирних будинків – найкращі об’єкти міста. Треба дякувати людям за те, що вони беруть на себе відповідальність і підтримувати їхній розвиток. Адже вони роблять великі зміни у будинках, яких ніколи не робила влада останні десятиліття», – отметил депутат Прасол.
Вместе с тем Прасол, который несколько лет активно помогает ОСМД города, внес предложение о формировании рабочей группы с участием председателей ОСМД для эффективного воплощения программы.

«Зростання кількості ОСББ у Запоріжжі обумовлює великий попит на залучення кредитів для впровадження енергоефективних заходів. Адже постійне зростання цін на енергоносії змушує громадян впроваджувати енергоощадні та енергоефективні заходи в будинках для подальшого зменшення витрат на паливно-енергетичні ресурси. Станом на 1 червня в місті Запоріжжі в програмі відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами, що надаються ОСББ та ЖБК на реалізацію енергоощадних та енергоефективних проектів, беруть участь 186 будинків. Загальна сума кредитів, які були отримані у банках ОСББ і ЖКБ на енергоощадні заходи, складає 58,4 млн грн», – йдеться у документі програми.