У Запоріжжі депутати стали на захист бібліотек міста від закриття

920
0

Мерія фактично доводить до закриття 37 бібліотек міста. Про це заявив депутат облради, адвокат Ярослав Гришин у Facebook, що став на захист філій бібліотек.

«Доблесна заводомерія та департамент туризму сьогодні, фактично, знищують та доводять до закриття 37 БІБЛІОТЕК міста Запоріжжя: незаконні переатестації, нескінченні перевірки, зменшення фінансування в 2 рази — вже звільнилися 20 співробітників під тиском, а нових спеціалістів — не приймають. 37 бібліотек для чиновників заводомерії – це не 37 сімей, і не мільйон книг, і не людей та дітей, що їх читають – це шанс урізати фінансування та кинути їх на піарні концертні шоу і це 37 об’єктів нерухомості, які можна приватизувати та перетворити на САЛОНИ КРАСИ», — відзначив депутат обласної ради, правозахисник Ярослав Гришин.

Під час відеозвернення на своїй сторінці у Facebook Гришин розказав, зокрема, про незаконні переатестації, зменшення фінансування у 2 рази. Та про тиск на керівницю філії бібліотеки №8, яку «залякали та змусили написати заяву про звільнення після роботи на цьому місці 13 років».

Разом з тим, найближчої сесії міської ради, що відбудеться 26 червня, депутатський корпус розгляне проект рішення – «Про розвиток бібліотек міста Запоріжжя».

Задля забезпечення населення бібліотечними послугами автор документу депутат Михайло Прасол вимагає:
не допустити скорочення чисельності бібліотек міста Запоріжжя та їхнього закриття;
не допустити суттєвого скорочення обсягів фінансової підтримки бібліотек міста Запоріжжя;
надати додаткового фінансування бібліотекам міста Запоріжжя для отримання періодичних видань та придбання видавничої продукції для забезпечення потреб мешканців міста.

Як відзначив політик, містяни скаржаться на те, що на 50% зменшується книгообіг у філіях міських бібліотек, не поставляються періодичні видання, а також низька якість інтернету, комп`ютерної техніки та поганий стан самих приміщень, на які влада не виділяє кошти багато останніх років.

СТАВ НА ЗАХИСТ БІБЛІОТЕК ЗАПОРІЖЖЯ – ВИМАГАЮ ПІДТРИМУВАТИ ЇХНІЙ РОЗВИТОК 👍🏻На найближчій сесії Запорізької міської…

Опубліковано Депутат Михайло Прасол Четвер, 13 червня 2019 р.

«Окремим пунктом пропоную департаменту культури і туризму Запорізької міськради надати повного сприяння при проходженні працівниками бібліотек атестації з метою не допущення звільнення кадрів. А також не практикувати ейджизм – дискримінацію людини, окремих людей або груп людей за віковою ознакою», — відзначив автор проекту Михайло Прасол.