У Запоріжжі судили кота обвинувачуваного в крадіжці ковбаси (ФОТО)

2401
1

Незвичний суд над біло-чорним котом Ваською днями відбувся в Шевченківському районному суді Запоріжжя. Таким чином правоохоронці познайомили малечу з роботою суду

Запорізький суд виправдав кота, обвинувачуваного в крадіжці ковбаси (ФОТОРЕПОРТАЖ)Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя з посиланням на Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги.

Суд був майже справжній: у судовій залі, за участю судді, прокурора, адвоката. Відмінності – у ролі присяжних виступили діти, а підсудному – коту Василю – дозволили лежати на столі.

Обвинувачували кота в крадіжці ковбаси. Прокурора чотирилапий не очарував – обвинувач вимагав суворого покарання для Васьки.

Утім, чотирилапого прокурор не налякав: Васька був цілком спокійний та врівноважений. «Знав, що має право на захист, яке було забезпечено йому працівниками системи надання безоплатної правової допомоги», — прокоментували у Центрі.

Кіт не помилився у своїх сподіваннях. Досвідчений адвокат довів суду, що Васька не крав ковбасу і навіть не мав на це умислу: в ковбасі не було справжнього м’яса, таку Васька не їсть.

Розчулені промовою адвоката маленькі присяжні більшістю голосів просили винести коту «ласкавий» вирок.

Урешті справедливість і законність перемогли — суд Ваську виправдав.

Окрім участі в процесі, маленькі присяжні змогли оглянути суд, а ще взяли участь у конкурсі малюнків, за який були нагороджені медалями, цінними подарунками та смаколиками.

«Коло маленьких громадян України, які тепер знають свої права, значно збільшилось», — підбили підсумки заходу в центр з надання безоплатної правової допомоги.