Прокуратура зайнялася посадовцями енергодарського «Тепловодоканалу» (ВИДЕО)

3540
0

Енергодарська міська прокуратура почала досудове розслідування за фактом зловживання службовими повноваженнями з боку посадових осіб КП «Тепловодоканал» в Енергодарі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

“Посадовці умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших юридичних осіб, шляхом використання свого службового становища всупереч інтересам служби, у порушення вимог законодавства уклали ряд незаконних договорів з суб’єктами господарювання, що спричинило тяжкі наслідки громадським та державним інтересам”, – говориться у повідомленні.

Наслідком незаконних дій посадовців КП «Тепловодоканал» стало:

— порушення роботи комунального підприємства,

— припинення надання послуг тепловодопостачання та водовідведення мешканцям міста Енергодар,

— припинення виплати заробітної плати

— зростання податкової заборгованості.

Також завдано збитків на суму, яка у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Також енергодарський «Медіа центр» повідомляє, що “жителі міста скаржаться на відсутність пільгових тарифів і неякісне управління зі сторонни міського голови Павла Музики. Останнього громада підозрює у специфічній співпраці з депутатами і створенні умов, коли оплачені за послуги гроші городян не дійшли до КП «Тепловодоканал»”. Висловлюється припущення, що саме прийняті депутатами рішення негативно вплинули на роботу комунальників і привели до зупинки тепло- і водопостачання в місті.

Якщо правоохоронці підтвердять існування злочинної схеми, винним загрожує до шести років позбавлення волі.

Розслідування взяте під контроль прокурора Запорізької області.

На відео, що говорят люди про ситуацію, місцеву владу, зокрема, голову міста енергетиків: