Прокурор Запорізької області повідомив про підозру депутату облради прямо на сесії

750
0

Прокурором Запорізької області Валерієм Романовим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення депутату Запорізької обласної ради Г. під час пленарного засідання сесії облради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Вдатися до публічності прокурора області змусило те, що депутат, якому інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого, хронічно та принципово намагався уникнути вручення письмового повідомлення про підозру, повідомляє mig.com.ua.

До того ж, зазначений депутат не з’явився на десять викликів до слідчого та прокурора для проведення слідчих дій. Наразі органу досудового розслідування не відоме місце його перебування, тому підозру для вручення депутату Г. направлено першому заступнику голови обласної ради Єгору Семенкову.

Нагадаємо, у 2018 році депутат обласної ради на автомобілі «Інфініті» наїхав на пішохода, який помер від нанесених йому при ДТП тілесних ушкоджень.

Слідство триває понад рік, і на сьогодні правоохоронці провели й отримали  висновки низки необхідних експертиз. Також зібрано достатньо доказів для повідомлення громадянинові Г. про підозру у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення.

Як повідомляє прес-служба, Валерій Романов звернувся до депутатів обласної ради із закликом не покривати колегу: “Якщо комусь із Вас відомо місцезнаходження зазначеного депутата обласної ради, прошу проявити громадянську свідомість і повідомити про це до прокуратури області чи слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, щоб органи правопорядку змогли врешті-решт виконати завдання кримінального провадження, провести із зазначеним громадянином необхідні слідчі і процесуальні дії та завершити слідство”.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні наразі продовжується.

Депутат Запорізької обласної ради Г. викликається 3 вересня 2019 року о 10.00 год до прокуратури Запорізької області за адресою: м.Запоріжжя, вул. Олександра Матросова, буд.29а, кабінет №50 для участі у проведенні слідчих дій у кримінальному провадженні.

Як видно з доданої до повідомлення повістки, йдеться про депутата Запорізької обласної ради пана Ярослава Гришина.