Стало відомо, хто очолить Запорізьку ОДА

1173
0

Уряд схвалив пропозицію президента України Володимира Зеленського на посаду голови Запорізької обласної держадміністраці Віталія Туринка.

Як повідомляє «Гетьман», зі сторінки Віталія Туринка в Facebook можна припустити, що новопризначений високопосадовець любить подорожі та рибалку.

Хоча Віталія Туринка представники провладної команди вже починають позиціонувати як “запорізького” губернатора (і він справді має запорізьке коріння), офіційна бізнес-активність нового очільника ОДА сконцентрована в західній Україні. Так, він є засновником “Рівненського домобудівного комбінату”, підприємств “Волиньферрометал” та “Інтертрейд” з Луцька тощо.

Зазначимо, що близько 10 років тому Віталій Туринок був одним з топ-менеджерів запорізького ТОВ “Постулат” і входив до групи, яка володіла по суті холдингом багатьох українських підприємств, пов’язаних з будівельною сферою та виробництвом металоконструкцій. Так, наприклад, в 2008 році Віталій Туринок володів більш ніж 40% “Могилянського заводу будівельних матеріалів” і входив до наглядової ради підприємства.