В ЕНЕРГОДАРІ ЗАПРАЦЮЄ КОМПЛЕКС ЗАХОДІВ «БЕЗПЕЧНА ШКОЛА»

480
0

Міський голова Енергодара Павло Музика зібрав робочу нараду з представниками поліції та управління освіти. Обговорювали питання безпеки у загальноосвітніх навчальних закладах міста.

Приводом для реагування став випадок, який трапився в енергодарській школі №2, коли на території навчального закладу знаходився чоловік в неадекватному стані. Тому енергодарці неабияк стурбовані тим, що будь­хто може опинитися в навчальних чи дошкільних закладах міста та створити загрозу для життя їхніх дітей.

Начальник управління освіти Енергодарської міськради Світлана Букреєва доповіла присутнім, що будуть підписані накази щодо відвідування навчальних та дошкільних закладів – задля безпеки учнів. А також зазначила, що тільки комплексні заходи допоможуть захистити енергодарських дітей.
Світлана Михайлівна запропонувала ввести тривожні кнопки у всіх закладах освіти міста, аби чергові по школі чи дитячому садочку могли негайно зреагувати. Також планується покращити систему відеоспостереження і встановити її у тих закладах, де камер поки що немає. А основою для захисту всіх учнів стане огорожа, яку теж необхідно встановити навколо шкіл, адже наразі тільки шість навчальних закладів Енергодара мають паркан.

Павло Олексійович погодився, що треба негайно вводити в дію проект «Безпечна школа», аби уберегти юних енергодарців від негативних випадків. Тож, міський голова доручив Світлані Букреєвій якнайшвидше підготувати необхідні документи, аби нова система безпеки запрацювала в енергодарських закладах освіти.

Дар’я КЛИМАК