Суд закрыл дело о мнимой коррупции главврача «Солнышко» Елены Лебедевой (ДОКУМЕНТ)

601
0

Запорожский суд закрыл производство о четырех административных правонарушениях о коррупции относительно главного врача КУ «Запорожского областного специализированного дома «Солнышко» Запорожского обловета Елены Лебедевой. Документ опубликовал 4 октября на своей странице в Facebook адвокат Станислав Гришин, представитель в деле Елены Лебедевой. 

«Об`єднане провадження у справі про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцію відносно Лебедєвої Олени Веніамінівни за ч.1, 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення закрити», — говорится в решениисуда. 

Адвокат в подробностях рассказал о публичной атаке на главврача, обысках и преследованиях. В частности о 4 протоколах о коррупции, которые не выдержали критики: суд подтвердил, что все действия главврача «Солнышка» производились Лебедевой согласно статута, контакта и согласования с профильным департаментом.

Далее прямая речь правозащитника по делу Лебедевой:

«Багато брехні вилито на ЕленаЛебедева через зливні ЗМІ. «Корупціонерка збила на машині поліцейського». Координована атака брехливих ЗМІ, перевертнів в погонах , тітушок на одну тендітну жінку. Кожного дня безпідставні обшуки , безпредетні службові розслідування, беззмістовні протоколи о корупції та тиск з усіх можливих джерел. Саме з такою фабулою до мене звернулась пані Лебедева за допомогою як захисника .

Почнемо з 4 протоколів про корупцію. Жахливе звинувачення, «корупція», а що по суті ? По 2 протоколи на два епізоди: перший — робота за сумісництвом , головний лікар який одначсно є практикуючим лікарем-психіатром. Другий епізод — виплата надбавки собі та іншим 90 співробітникам в межах сум, встановленими внутрішніми документами по установі.

Обидва «звинувачення» не витримували жодної критики. Всі дії головного лікаря були в чіткій відповідності зі статутом та контрактом, а також погоджені з профільним департаментом. Та й ще навіть на день складання протоколу та розгляду в суді стекли строки притягнення до відповідальності .

В засіданні було смішно і гидко дивитись на оперуповноваженого Пиханова та прокурора Мордвінова . Повна некомпетентність та незнання матеріалів справ . Не змогли пояснити ні обставин вручення адмін протоколів , ні дату виявлення уявного порушення , ні суспільної шкідливості, ні в чому тут полягає «корупція».

Це в моїй практиці вже 9-ий випадок , коли протокол по корупцію не вартує бумаги, на якій він написаний . І 9 раз підряд суд закриває провадження», — отметил Станислав Гришин.

Напомним, ранее Управление защиты экономики в Запорожской области направляло в Запорожский областной совет представление о проведении служебного расследования в отношении главврача детдома «Солнышко» Елены Лебедевой.

В марте облсовет успешно продлил контракт с Лебедевой еще на несколько лет. В поддержку кандидатуры Елены Лебедевой активно выступили и коллектив, и родители воспитанников дома ребёнка.