Новий перший заступник – які загрози для запорізького губернатора?

498
0

З власних джерел виданню «Факти Запоріжжя» стало відомо, що Іван Федоров (член партії БПП, депутат обласної ради, — ФЗ) — це примусово нав’язана людина Віталію Туринку, втім не ким-небудь, а першим заступником голови ОДА і фактично «наглядачем» за окремими «шкурницькими» напрямками.

Подібні кадрові «закулісні» ігри ми вже кілька років спостерігали під час управління Костянтина Бриля, коли практично всі його заступники призначались за рішенням «столичних вождів» (народних депутатів на той час, — ФЗ), причому абсолютно без урахування думки самого губернатора.

У наступних статтях ми детально розкажемо про шкідливі звички і сумнівні клуби Івана Федорова, але сьогодні ми зупинимося на одному з бізнес-проектів пана Івана.

Не встиг Федоров офіційно ще обійняти високу посаду, як по всьому Мелітополю розійшлася новина (чутка щодо очікувань високих заробітних плат в 2020 році, — ФЗ) серед бізнес-партнерів і кумів пана Івана. Зокрема: співзасновників БО «Белуга» (територію в Кирилівці допомагав відводити Іван за домовленістю з Самардаком і Гугніним, — ФЗ), керівництва підприємства в Мелітополі по виробництву дорожніх знаків, ну і, звичайно, ж керівництва спорідненої для Івана — дорожнього підприємства ПП «АБЗ», яке є переможцем у великих тендерах по виконанню дорожніх робіт, оголошених Геннадієм Тімченком.

Більш того, представники ПП «АБЗ» підійшли ґрунтовно до питання придбання додаткової дорожньої спеціальної техніки, оскільки Федоров уже озвучив своїм компаньйонам, що у 2020 році планує «злити» на ПП «АБЗ» дорожніх робіт на дорогах місцевого значення, «не багато – не мало»: 200 млн грн. Крім того, Іван Федоров уже активно розпочав пошуки кандидатури серед своїх земляків на заміну Геннадія Тімченка, під приводом невтішної  репутації пана Геннадія, причому не приховуючи, що раніше саме йому Федоров віддавав 10% «відкату» від виграних тендерів ПП «АБЗ».

Але, Віталій Туринок вже встиг розподілити обов’язки серед своїх заступників, згідно з якими, займатися дорогами доручено Володимиру Тарасенку, у якого абсолютно інші погляди на концепцію розвитку і ремонт доріг в області.

Зауважимо, що Тарасенко наразі проходить стажування, а наказ про призначення Івана Федорова, голова ОДА Віталій Туринок підписав 28 жовтня, приступити до роботи на новій посаді він зобов’язаний з 1 листопада. Але вже зараз обидва новачки виявляють непомірні амбіції та більш того, вже обіцяють «космічні» обсяги дорожніх робіт на 2020 рік афільованими до себе підприємствам.

Таким чином, в ОДА назріває черговий конфлікт інтересів, що, власне, ми вже спостерігали не один рік в період роботи Костянтина Бриля. І, як зазвичай, для мешканців Запорізької області подібні інтриги ніякої користі це не приносить.