У Запорізькому краї висаджують новий ліс

732
0

В Оріхівському районі провели висадку дерев. Лісники кажуть, що за останні два роки на території області з*явилось понад тисячу гектарів нових лісових насаджень. Це важливо для нашого краю, адже дерева захищають ґрунти від повітряної та водної ерозії, а також – сприяють поліпшенню екологічної ситуації, повідомляє TV5.

Кількість саджанців тут і справді важко порахувати. В наявності дерева та кущі які найкраще підходять для балкової місцевості. Допомагати лісникам прийшли і місцеві школярі з Преображенського навчально-виховного комплексу. Попри канікули, акцію з висадки дерев діти пропускати не захотіли і долучилися до появи нової лісової ділянки неподалік свого села.

Лісові території Оріхівського району входять до структури державного підприємства “Пологівське лісомисливське господарство”. Загалом, у своєму підпорядкуванні воно має 7 районів області. Загальна площа висадки нового лісу тут цьогоріч склала більше 120 гектарів. Останні два роки кажуть лісники процес висадки нових дерев активізувався, завдяки виділенню коштів з обласного бюджету.

 

читайте также: Старинные запорожские корабли презентовали широкой общественности (ФОТО)