У Запорізькому краї стартували компенсаційні зариблення

618
0

Днями до акваторії Каховського водосховища з причалу Запорізького рибоохоронного патруля випущено 3 090 кг молоді товстолобика.

Під контролем комісії із вселення Запорізького рибоохоронного патруля до водойми випустили дволітку товстолобика середньою наважкою 100 грам у загальній кількості 30 900 екземплярів. Це зариблення є компенсаційним. Таким чином Запорізький річковий порт відшкодовує збитки, завдані рибному господарству від видобутку піску.

Це тільки перший етап компенсаційних заходів. До кінця року заплановано вселення як до Каховського, так і Дніпровського водосховищ у межах Запорізької області близько 18 тонн рослиноїдних видів риб.

Нагадаємо, з 1 листопада вступила в силу осінньо-зимова заборона на лов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах у внутрішніх водоймах та водоймах спеціальних товарних рибних господарств.

Порушників правил рибальства можуть притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, за кожен незаконно виловлений екземпляр риби на зимувальних ямах передбачено відшкодування завданих природі збитків у залежності від виду риби, але незалежно від її розміру: карась — 17 грн, плітка — 85 грн, лящ — 170 грн, судак — 510 грн.