Баскетболісти «Запоріжжя» перемогли «Харківських Соколів»

603
0

БК «Запоріжжя» переміг з рекордом результативності сезону. У палаці спорту «Юність» господарі розібралися з «Харківськими Соколами». Рахунок у матчі відкрив іменинник Андрій Мироненко у притаманному для себе стилі – дальнім кидком. Через кілька миттєвостей капітан БК «Запоріжжя» ще раз засмутив суперника з периметру, зафіксувавши перевагу господарів – 10:5. На першу перерву запоріжці пішли в якості лідера – 29:17.

На старті другої чверті Брендон Рендольф засвітив на табло «+14» для «Запоріжжя», але це лише розізлило «Харківські Соколи». Команда Євгена Мурзіна отримала ковток свіжого повітря завдяки кільком поспіль влучанням з-за дуги. Зак Джексон, Карім Джамар та Роман Козлов зберігали для гостей 100% реалізацію дальніх кидків. Харків’яни заволоділи перевагою на підбираннях і спромоглися за 4 хвилини відіграти увесь гандикап в 14 очок. Триочковий Столлворта та дальній баззер-бітер Тітова дали запоріжцям перевагу і необхідний заряд енергії перед великою перервою – 51:45.

У третій чверті фактично господарі й забезпечили собі комфортне становище. Найважливіший чинник успішного відрізку – це вчисту вигране підбирання (10/3). Така гра бігменів знайшла відображення у загальних цифрах на табло. Перед заключною чвертю запоріжці вели – 75:62. Натяку на відновлення інтриги залишилося зовсім небагато, коли через перебір фолів ще на старті заключного відрізку майданчик залишили Джин Тіг і Дмитро Тихонов. Господарі залюбки виконали прохання місцевої публіки і вибили сотню набраних очок в рідному залі – 102:87.

 

БК «Запоріжжя» – БК «Харківські Соколи» 102:87 (29:17, 22:28, 24:17, 27:25)

«Запоріжжя»: Столворт (23 + 5 передач), Рендольф (20 + 5 підбирань + 9 передач), Мироненко (6), Шевченко (2 підбирання), Сіммонс (20 + 6 підбирань) – старт; Липовцев (9 + 5 підбирань), Тітов (18), Міхєєв, Сандул (6).

Головний тренер: Валерій Плеханов