У одному з запорізьких райцентрів визначили території для перспективної забудови

714
0

Під головуванням начальника управління містобудування та архітектури Запорізької облдержадміністрації Олександра Билима відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, під час яко

На порядку денному розглядалися три проєкти містобудівної документації.

Як повідомили в Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, проєкт містобудівної документації «Генеральний план м. Оріхів Оріхівського району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та План зонування території м. Оріхів Оріхівського району Запорізької області (у складі генерального плану)» рекомендовано до подальшого доопрацювання та затвердження в установленому порядку з урахуванням зауважень.

Місто Оріхів – населений пункт із сформованою внутрішньою функціональною структурою. Генеральним планом міста передбачено нові території для громадської, житлової, садибної та багатоквартирної перспективної забудови. Проєктом передбачено освоєння нової території для житлової забудови і об’єктів обслуговування, торгівлі та інших видів підприємницької діяльності. Крім цього, передбачено зону відпочинку на березі річки Конка, що протікає територією міста.

Оскільки місто Оріхів занесено до списку історичних населених місць України, в складі містобудівної документації розроблено «Історико-культурний опорний план м. Оріхів». Цей факт впливає на подальший розвиток міста та регулювання його забудови. Забезпечення населеного пункту сучасною містобудівною документацією дає платформу для перспективного розвитку території в цілому.

Члени ради також розглянули проєкти містобудівної документації «Генеральний план, поєднаний з планом зонування території (зонінгом) села Підгірне Підгірненської сільської ради Василівського району Запорізької області» та «Генеральний план, поєднаний з планом зонування території (зонінгом) села Широке Підгірненської сільської ради Василівського району Запорізької області», але їх не рекомендовано до затвердження.

Ці проєкти необхідно доопрацювати та повторно винести на розгляд засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.