Запорожская областная власть обещает помогать и защищать права предпринимателей

1087
0

Проблемні питання підприємств малого та середнього бізнесу обговорили учасники засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Івана Федорова. У заході взяли участь директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, представники підприємств, малого та середнього бізнесу та підприємці галузі сільського господарства.

Як зазначили у своїх виступах запорізькі підприємці, для них залишаються актуальними питання взаємодії з контролюючими, правоохоронними та фіскальними органами. Серед проблем, які озвучили представники бізнесу, − вимоги від представників податкової поліції надати інформацію про місцезнаходження підприємства; питання щодо системності в роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області; перешкоди, спричинені силовиками, щодо здійснення експортної діяльності підприємств області.

Для малого та середнього підприємництва також актуальними є питання реєстрації накладних у Єдиному реєстрі та нові правила застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій).

Як зазначив перший заступник голови Іван Федоров, обласна влада готова активно співпрацювати з підприємцями у вирішенні проблемних питань запорізького бізнесу.

− Головне завдання обласної влади – створити максимально комфортні умови для ведення бізнесу в області. Робота підприємців залежить від багатьох факторів, тому необхідна тісна комунікація з усіма структурами. Обласна влада буде втручатися у питання незаконних перевірок бізнесу. Ми готові до обговорення цих питань та проведення необхідних зустрічей. Наступного тижня на спільній нараді з правоохоронними органами та представниками бізнесу буде порушено питання окремо по кожному підприємству, де є нарікання на проведення незаконних перевірок, − наголосив Іван Федоров.