У Запоріжжі триває перевірка навчальних закладів

953
0

Як доповів головний інспектор відділу пожежної безпеки Управління запобігання НС ГУ ДСНС України у Запорізькій області підполковник служби цивільного захисту Олександр Шатіло, загалом на території Запорізької області перевіркам підлягають 1451 суб’єкт господарювання, у володінні яких знаходиться 1501 об’єкт, з яких: дитячих навчальних закладів — 397; загальноосвітніх закладів — 540; вищих навчальних закладів з гуртожитками та об’єктами інфраструктури — 69; професійно-технічних училищ – 61.
Протягом 12-28 грудня було проведено 623 перевірки, що становить 41,5% від загальної кількості запланованих.
Під час проведення перевірок особлива увага приділяється утриманню шляхів евакуації, наявності та справності систем протипожежного захисту, протипожежного водопостачання, стану електрогосподарства, наявності первинних засобів пожежогасіння тощо.
За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 615 осіб з числа керівників об’єктів та відповідальних посадових осіб. На розгляд до адміністративного суду подано вісім позовних заяв щодо застосування заходу реагування у вигляді повного або часткового призупинення експлуатації восьми об’єктів.