Баскетболісти «Запоріжжя» програли «Прометею»

773
0

Вигравши першу половину +9, у якій «Прометей» втратив Дениса Лукашова, запоріжці не зуміли завершити поєдинок сенсацією.

Запоріжжя та Прометей – це команди, які знаходяться в різних полюсах турнірної таблиці, однак дане протистояння вкотре засвідчило непередбачуваність української Суперліги. Господарі намітили собі чіткий план після успішного вояжу в Черкаси з метою порадувати місцеву публіку в матчі з грізним опонентом. І в першій половині це вдалося на 100%.

У стартові п’ять хвилин перевагою володів Прометей. Гості стріляли з кращим відсотком і особливо це вдавалося Денису Лукашову, який двічі влучив з периметру. Медіа тайм-аут розвів суперників за рахунку – 8:13. Далі вже настав час бенефісу команди із Запоріжжя. Шокуюче для суперника завершення чверті увінчалося ривком підопічних Валерія Плеханова – 11:1. Психологічно цей момент надломив прометеївців. Інакше як пояснити вчинок Дениса Лукашова – найкращого гравця гостей на той момент, котрий примудрився отримати два технічних фоли впродовж шести хвилин. Запоріжці на той момент вже налагодили гру під щитами, покращили свій відсоток реалізації і повноцінно заволоділи перевагою. Нарешті надійшла допомога від гравців з лави запасних. Окрім всеосяжного БрендонаРендольфа, який до великої перерви набрав 16 очок, та спритного ЛьюСтоллворта (9 очок) серйозний запас міцності створили Андрій Кожем’якін (10 очок) з Дмитром Липовцевим (7 очок).

Запоріжці грамотно зупинили найбільш результативну команду сезону, відвантаживши Прометею майже півсотні очок у першій половині. Але з іншого боку навіть «+9» для підопічних Валерія Плеханова не гарантували легкого життя після великої перерви. Навіть за відсутності кращого гравця першої половини у складі гостей Дениса Лукашова (4/5 – дальні кидки (12 очок).

У третій чверті настав час проявити себе й іншим лідерам Прометея. Агресивніше почав грати заграв Моріс Крік, знайшов свій ритм Ілля Сидоров. У Запоріжжя, навпаки, поступово ігровий запал спадав. Перед заключною чвертю перевага «+2» зберігалася, однак контроль над грою було втрачено…

Несамовита результативність БрендонаРендольфа занадто часто заводила його в індивідуальні проходи, які з часом перестали приносити команді набрані очки. Вирішальні 10 хвилин показали недієвість Запоріжжя впоратися з візаві один в один. Майкл Маєрс домінував в особистому протистоянні і з ДжервономПресслі, і з Максимом Сандулом. Перший завершив гру завчасно через перебір фолів, а другому вдавалося зупинити найбільш габаритного гравця «червоних» лише ціною порушення правил. Психологічно Прометею вдалося отримати впевненість і завдати вирішального удару наприкінці матчу.

Влучання з периметру від Макса Конате та Моріса Кріка допомогли гостям отримати двозначну перевагу в рахунку. На куражі команда КарлісаМуйжнієкса довела гру до важкої вольової перемоги – 85:93.

Запоріжці були близькими до сенсації і в повній мірі могли розраховувати на інший результат. Прометей і надалі залишається непереможним для підопічних Валерія Плеханова, але певні намітки на можливу зустріч в плей-офф з’явилися. Ця гра доводить, що місцева команда готова полоскотати нерви будь-якому супернику, якщо дотримуватись ігрової дисципліни впродовж усіх 40 хвилин.

БК «Запоріжжя» – СК «Прометей» — 85:93 (19:14, 28:24, 20:27, 18:28)

«Запоріжжя»: Столлворт (10), Рендольф (32 + 8 підбирань), Мироненко (2), Шевченко (13 + 7 підбирань), Пресслі (6 + 5 підбирань – 4 втрати) – старт; Сандул (2), Липовцев (8), Кожем’якін (12 + 4 передачі), Нємцу, Тітов, Міхєєв.

Головний тренер: Валерій Плеханов

«Прометей»: Лукашов (12), Едвін (4 + 7 підбирань + 6 передач), Місяць (9), Конате (7), Майєрс (8 + 4 підбирання) – старт; Крік (22 + 6 підбирань), Міллер (12 + 6 підбирань), Сидоров (10), Антипов (6), Кривцов, Отверченко (0 + 3 передачі).

Головний тренер: Карліс Муйжнієкс

Наступний матч БК Запоріжжя зіграє вже 1 березня на виїзді з Київ-Баскетом о 15:00.