Суд виніс вирок чоловікові, який намагався підірвати штаб Порошенка у Запоріжжі

962
0

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя заочно визнав винним колишнього мешканця Запоріжжя Сергія Рака винним у плануванні терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю (ч.3 ст.15 ст.2 ст.258, ч.1 ст.263 КК України). Чоловіку, якщо його затримають, загрожує позбавлення волі строком до шести років.

Про це повідомили у виданні «Главком» із посиланням на судовий вирок.

Так, за матеріалами справи, у 2014 році Сергій Рак познайомився у соціальній мережі з чоловіком, який також не сприймав зміну державної влади в Україні. З’явилась пропозиція зірвати штаб партії «Блок Петра Порошенка» на вул. Незалежної України. Інший учасник справи був обізнаний у виготовленні саморобних вибухових пристроїв, тому одразу погодився на пропозицію.

Згодом співробітники СБУ викрили діяльність правопорушників та завадили реалізувати теракт. Під час судового розгляду захисник обвинуваченого заявив, що до його клієнта незаконно було застосовано спеціальне досудове розслідування, оскільки органу досудового розслідування було відомо про його обмін у рамках «Мінських домовленостей» і перебування в цей період на окупованій території.

Орджонікідзевський районний суд, який виніс вирок зловмиснику, переконаний, що Сергій Рак для реалізації терористичного акту виконав усі необхідні підготовчі дії: придбав саморобні вибухові пристрої, виїжджав до будівлі виборчого штабу для визначення з місцем закладення вибухового пристрою та його потужністю.