У Запорізькому регіоні в п’ять разів скоротять кошти, які передбачені на спорт

1141
0

У Запорізькій області цинічно вбивають спортивну галузь – днями відбудеться засідання обласної ради, на якому планують в п’ять разів скоротити кошти, передбачені на фінансування цільової програми розвитку фізичної культури і спорту у Запорізькій області.
Як повідомила запорізька журналістка Олена Назаренко, замість запланованих 25 770 790 гривень, обласна влада хоче виділити спортсменам 5 мільйонів. Наш спорт і так не жирував, а це ще й втричі менше, навіть у порівнянні з минулим роком, який був не олімпійським.
«З власних джерел маю приблизну розкладку, як пропонують розподіляти ці сльози (коштами не можу назвати) серед спортсменів. Отже, наприклад на волейбольну команду «Орбіта» і баскетбольний клуб «Запоріжжя» пропонують виділити по 400 тисяч на рік (тобто десь по 33 тисячі на місяць), на гандбольний клуб ZTR — 90 тисяч на рік… На виїзд спортсменів олімпійців та паралімпіців на змагання, замість необхідних 10 мільйонів (пам’ятаємо що рік олімпійський і зараз розпочалася головна битва за ліцензії), пропонують 1 млн 600.
Взагалі НЕ передбачені кошти для виїзду спортсменів обласних ДЮСШ на змагання, і організації змагань на місці, на премії олімпійцям та паралімпійцям, змагання серед учнівської та студентської молоді і не тільки», — повідомила Олена Назаренко.
У вівторок, 18 лютого, у конференц-зал готелю «Театральний» (вул.Троїцька, 23) Асоціація спортивних організацій збиратиме спортивний актив регіону. Треба надати розголос цій інформації, і не дати їм зробити нас по тихому.
Початок у 12.00.