«Запорожці» їдуть до Сєвєродонецька з патріотичною місією

1020
0

29 лютого 2020 року в рамках мистецького проєкту «Дві філармонії – одна країна» Запорізька філармонія спільно с Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією влаштовує гастрольний виїзд академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» у Сєвєродонецьк.

Через популяризацію духовних цінностей України творчий колектив Запорізької обласної філармонії пропагує національно-патріотичне виховання. Значну увагу він приділяє воїнам української армії, членам їхніх сімей та тимчасових переселенців – громадян з території ООС.

З метою підтримки патріотизму населення Сходу України та підняття бойового духу бійців, які з честю виконують бойове завдання з захисту Держави — відбудуться концертні програми «Будьмо козаками!» для дитячої аудиторії та «Козацькому роду нема переводу!» для молоді та дорослого населення.

Як повідомила директорка-розпорядниця козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Орислава Довженко, наразі йде активна підготовка до концерту:
— «Запорожці» виконають українські народні та сучасні пісні, танці, козацькі вихиляси, гопак та інші хореографічні й співочі композиції. Не обійдеться без пісні-визитівки нашого колективу «Розпрягайте, хлопці, коней», тож, сподіваємося, нам вдасться підняти патріотичний дух й настрій присутніх.
Учасники академічного козацького ансамблю «Запорожці» розуміють, наскільки цінна в нинішніх умовах їхня місія, адже об’єднання країни є одним з найважливіших напрямків суспільного життя. Це накладає на плечі колективу та Запорізької обласної філармонії велику відповідальність.

 

Ксенія Шаповалова