У Запоріжжі СБУ припинила діяльність сепаратистського агітатора

1517
0

У Службі безпеки України триває системна робота із виявлення та припинення пропаганди сепаратизму через інтернет. Чергових агітаторів, які закликали до захоплення державної влади та порушення територіальної цілісності нашої країни, Служба виявила в Запоріжжі та Одесі.

За даними слідства, зловмисники регулярно розміщували на персональних сторінках у заборонених російських соцмережах деструктивні матеріали. Агітатори, зокрема, закликали до повалення конституційного ладу, пропагували ідеї насильницької федералізації та виходу південних областей зі складу України, підтримували ідею створення фейкової Новоросії.

Контент вони отримували із пропагандистських інтернет-видань країни-агресора та сайтів бойовиків так званих «Л/ДНР».

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів проваджень правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку із матеріалами, що підтверджують їх протиправну діяльність.

Дії жителя Запоріжжя кваліфіковані за ч. 1 ст. 110 УК «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру, повідомили в прес-ценрі УСБУ в Запорізькій області.